Fenerbahçe-Sevilla maçından notlar

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe-Sevilla maçından notlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:15

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla yaptığı ilk maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı.

Haberin Devamı

Maçtan günler öncesinde biletleri tüketerek karşılaşmaya büyük bir ilgi gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, doldurdukları statta maç öncesi coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Fenerbahçe için tarihi bir öneme sahip ikinci turun ilk maçında, Sevilla önünde galibiyet bekleyen taraftarlar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla futbolculara moral verdi. Tribünlerdeki organizasyonlar da renkli görüntüler oluşturdu.

Önemli maçlarda, renkli kartonlarla oluşturulan yazılarla mesajların verildiği maraton alt tribününde, Sevilla maçı için de organizasyon yapıldı. Sarı kartonlarla “Time 2 Win” yazısı (Kazanma Zamanı) yazılırken, bu tribünde oturan taraftarlar, maç öncesinde kartonları havaya kaldırarak renkli görüntüler oluşturdu. Telsim kale arkası tribününün üst bölümünde de renkli karton organizasyonu yapıldı.
Tribünlerdeki dev bayraklar ve pankartların yanı sıra renkli karton organizasyonları, renkli görüntüler oluşturdu.

ZİCO 11'İ DEĞİŞTİRMEDİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de son olarak Çaykur Rizespor ile deplasmanda yaptıkları maçta sahaya sürdüğü 11 kişilik kadroyu, Sevilla karşısında da değiştirmedi.

Dünkü basın toplantısında, bir terslik olmazsa ilk 11'de değişiklik yapmayacağını açıklayan Brezilyalı teknik adam, güçlü İspanyol rakiplerine karşı takımını değiştirmedi.

Fenerbahçe'de, sakatlığı nedeniyle ligdeki son iki maçta kadroda yer almayan Semih, Sevilla karşısında ilk 18'e dahil edilerek yedekler arasında yer buldu.

Sarı-lacivertli ekibin yeni transferi Maldonado'nun yedekler arasında bulunduğu kadroya, sakatlığı bulunan Deniz'in yanı sıra Kemal, Ali, Can, Gürhan ve İlhan alınmadı.

KALECİ SERDAR 6 AY SONRA KADRODA

Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Sivasspor ile yaptığı maçın ikinci yarısında sakatlandıktan sonra uzun bir süre sahalardan ayrı kalan kaleci Serdar Kulbilge, Sevilla maçıyla birlikte takıma döndü.

Dizindeki sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen ve ardından uzun bir tedavi süreci geçiren Serdar, yaklaşık 6 aylık aradan sonra maç kadrosuna girerek, yedekler arasında yer aldı.

SEVILLA'DA CAPEL'İN YERİNE DUDA FORMA GİYDİ

Sevilla Teknik Direktörü Manolo Jimenez, orta alanın solunda Diego Capel'in yerine Duda'ya görev verdi.
İspanyol teknik adam, sol kanattaki etkili futboluyla dikkat çeken Capel'i, sarı-lacivertli ekip karşısında yedek soyundurdu.
Sevilla takımı maçın başlamasına 40 dakika kala ısınmak için sahaya çıktığında, yoğun bir taraftar protestosuyla karşılaştı. Rakiplerini ıslıkla protesto eden taraftarlar, İspanyol ekip üzerinde yoğun bir tribün baskısı oluşturdu.

SEVILLA'YI TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

İspanyol ekibini, Fenerbahçe karşısında deplasmanda taraftarı yalnız bırakmadı.
Karşılaşmayı misafir seyirci tribününden yaklaşık 500 İspanyol taraftar izleyerek, takımlarını Fenerbahçe karşısında destekledi.
İki takım taraftarları arasında yer alan bir bölüm güvenlik nedeniyle boş bırakılırken, bu bölümde çevik kuvvet ekipleri yer aldı.

NOTLAR

-Sevillalı futbolcular, maçtan yaklaşık 1,5 saat önce geldikleri statta sahaya çıkarak atmosferi ve zemini inceledi.

Haberin Devamı

-Maç öncesi stat hoparlörlerinden Arjantin'in Boca Juniors takımının taraftar müziği çalındı. Tribünlerdeki taraftarlar, çalınan müzikle coşkulu anlar yaşadı.

-Yaptıkları tezahüratlarla maçta Fenerbahçe'den galibiyet beklentisini dile getiren taraftarlar, iki sezon önce tezahürat şeklinde söyledikleri “Çocuklar inanın, inanın çocuklar. Güzel günler göreceğiz güneşli günler” şarkısını da söyledi.

-Geçtiğimiz günlerde İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının ardından, sahada yer yer bozulmalar olduğu dikkat çekti.
-Migros üst tribünde, bağımsızlığını ilan edan Kosova için “Yaşasın Bağımsız Kosova” pankartı asıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!