Fenerbahçe şampiyon olacak

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe şampiyon olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

F.Bahçe Acıbadem olarak ev sahibiyiz ve tarih yazmak için elimizde büyük bir fırsat var. Futbol takımımız da doludizgin gidiyor. Onlar da önlerindeki ilk dört maçı kazanırsa, şampiyonluk ipini göğüsler. İnşallah, Türkiye’ye takım oyunlarında ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıracağız.

FENERBAHÇE Acıbadem Kadın Voleybol takımı hafta sonunu iple çekiyor. CEV Indesit Şampiyonlar Ligi Final Four’una ev sahipliği yapacak olan Sarı Melekler’in mimarı ve Acıbadem Grup Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dev organizasyon öncesi Hürriyet’e konuştu.

Cumartesi ve Pazar günü İstanbul Burhan Felek Spor Salonu’nda tarih yazıp, kupayı Türkiye’ye kazandırmak istediklerini ifade eden Aydınlar sorularımıza içtenlikle yanıt verdi. Şampiyonluğa olan inancını defalarca dile getirirken, Fenerbahçe futbol takımının da mutlu sona çok yakın olduğunu kaydetti. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe aşkı ve spor sevgisiyle ilgili de şunları söyledi...

Türk Spor tarihinin en büyük başarısına çok yakınsınız. Duygularınız nasıl?
Heyecanlı değilim. Bütün konsantrasyonum bu işe yoğunlaşmış durumda. İnşallah, Türkiye’ye takım oyunlarında ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıracağız. Bunu başarmak için elimizde bir fırsat var. Tarihe geçmek istiyoruz.

Bu tip organizasyonlarında camiada heyecan çok oluyor. Hazırlıklar ne durumda?
3 bin bileti satışa çıkardık. Talep çok fazla. Az sayıda bilet kaldı. Rakip kulüpler için ayrılmış yerler var. Ayrıca çok yoğun da bir hazırlık var. Ev sahibi olarak tüm ekibimiz bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirmek için uğraşıyor. Her şeyin iyi olması bizim için çok önemli.

Organizasyonu siz mi yapıyorsunuz, yoksa Fenerbahçe Kulübü mü?
Müşterek yapıyoruz. Her iki taraftan da arkadaşlarımız yoğun bir biçimde çalışıyor.

“Pazar günü şampiyonluk kupasını havaya kaldıracağız” diyebiliyor musunuz?
Buna fazlasıyla inanıyorum. Teknik heyetimize ve oyuncularımıza da sonuna kadar güveniyorum. Bu başarıya ulaşacak güce sahibiz. Dünyanın en iyi antrenörü Fenerbahçe Acıbadem’de. Dünyanın en iyi oyuncuları da Fenerbahçe Acıbadem’de. O zaman Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmamamız için bir engel yok.

Şampiyonluk için oyuncularınıza herhangi bir vaatte bulundunuz mu?
Oyuncularımıza hiç bir şey vaadetmedim. Bence alabilecekleri en önemli şey Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanmak olacaktır. Kariyerlerinde en önemli nokta bu. Ama onlar çok iyi bilir ki başarı gelirse biz o başarıyı en iyi şekilde ödüllendiririz. Bazı oyuncularımızın kontratında zaten şampiyonluk primleri var. Bizde tek hedef Avrupa Şampiyonluğu olduğu için ikinciliği başarı olarak saymıyorum. O yüzden ikinciliğe prim yok.

Burhan Felek Spor Salonu’nda hafta sonu sporseveri ne gibi sürprizler bekliyor?
Salona gelenlerin keyifli zaman geçireceği bir atmosfer hazırlıyoruz. Koşulları kendi lehimize kullanmalıyız. Ev sahibiyiz, bunun avantajını kullanmalıyız. Cannes’da inanılmaz bir ortam vardı. Şovlarımız olacak. İki gün boyunca orası bir şölen havasına bürünecek. Sürprizlerimiz de olacak tabii ki.

Sarı lacivertli taraftarlara hafta sonu için bir mesajınız var mı?
Galibiyetlerimizde taraftarlarımız çok önemli rol oynuyorlar. Oyuncularımızın maç boyunca coşkusu, moral ve motivasyonu oluyorlar. En büyük gücümüzü onlardan alıyoruz. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu Kupası’nı hep birlikte ülkemize kazandırmalıyız. Onların desteği olmadan bunu başaramayız.

Kültür değişikliğine ihtiyacımız var

Futbol Federasyonu’nda yönetim kurulu üyesisiniz. Demeç savaşları bitmiyor. Kulüpler, Federasyon ve MHK ile karşı karşıya. Bu tablo nasıl değişir?

Futbol Federasyonu’nun aktif bir üyesi değilim. Ancak Mahmut Özgener ve yönetimi son derece dürüst kişilerden oluşuyor. Bu nedenle Futbol Federasyonu’nun taraf olmayacağını net bir biçimde söyleyebilirim. Türkiye’de bu kötü bir alışkanlık. Hedeften kopanlar, konuşmaya başlıyor. Kulüp yöneticilerinin de kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerekiyor. Önemli olan kasıt var mı, yok mu? Ligin ilk yarısında hakemler daha iyiydi şu sıralar biraz daha fazla hata yapıyorlar. Ama dünyanın her liginde bu tarz hatalar oluyor. Her başarısız olan konuşacaksa, bu doğru olmaz. Suçu başka yere atma anlayışından vazgeçmemiz gerek. Bu kaos ortamına kim getiriyor? Futbol ailesi getiriyor. Bence yasa değişikliğinden çok bir kültür değişikliğine ihtiyaç var. Her konuşanı hapise mi atacaklar? Zihniyet devrimi yapmak, yasalardan çok daha önemli.

Yıldırım ile medeni bir ilişkimiz var

Kulübümle de Aziz Yıldırım ile de bir sorun yaşamıyorum. Medeni insanlarız. Bu olmasaydı başkanla aramızdaki ilişki devam etmezdi.

Fenerbahçe geçmiş yıllarda karışık bir kulüp olarak görünürdü. Siz kulüple sıkıntı yaşadınız mı?
Ben zaten ön plana çıkmayı seven biri değilim. Başkan Aziz Yıldırım’ın desteğini hissediyorum. Kendisiyle zaman zaman görüşüyoruz. İşimize karışan yok. Bir problem ve sıkıntı olursa bunu direkt olarak başkanımızla oturup konuşuyoruz. Bu konuda Aziz Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Benim muhatabım kendisi ve başka hiç kimse işime karışmıyor. Bu nedenle kulübümle bir sıkıntım hiçbir zaman olmadı.

Aziz Yıldırım ile en son ne zaman görüştünüz?
TÜSİAD toplantısı öncesi bir araya geldik. Final Four organizasyonuyla ilgili görüştük. Ev sahipliğini nasıl yapacağımızı konuştuk. Bir takım şeylerde görüş birliğine vardık. Zaten işler yürüyor. Maçlarda da birlikte olacağız nasılsa.

Aziz Yıldırım ile aranızda gerginlik olduğu doğru mu?
Bunların hepsi söylenti. Bizim aramızda çok medeni ve seviyeli bir ilişki var. Büyük kulüplerde bu tarz dedikodular çok çıkar. Ben kulübümle sıkıntı yaşamadığımı söyledim. Başkanla da yaşamıyorum. Aynı şeyi sayın Aziz Yıldırım da söyleyecektir. Biz medeni insanlarız. Bu olmasaydı başkanla aramızdaki ilişki zaten devam etmezdi.

En iyisini yapmak benim karakterim

Fenerbahçe Acıbadem sizin için ne anlam ifade ediyor?

Öncelikle başarılı olmak için yaptığınız işi sevmeniz gerek. Öğrencilik yıllarımdan beri bunu kafama kazıdım. Fenerbahçe Acıbadem projesi benim için hem bir hobi, hem de bir iş. En iyisini yapmak benim karakterim. Fenerbahçeli olmamın da bunda etkisi var. Bu da sıradan bir sponsor olmadığımızın göstergesi.

Bu işe F.Bahçe için girdim

Bu işten hem siz hem de F.Bahçe kazandı. Sponsorluk bir iş adamı gözüyle sizin için ne ifade ediyor?
Ben bu işe firmama birşeyler kazandırmak için girmedim. Bize katkıları oldu tabiki. Benim dönemimde Fenerbahçe iki şampiyonluk, bir Türkiye Kupası, iki Süper Kupa, ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan ve Dünya Şampiyonu olan tek Türk takımı oldu.

Kocaman, adını 3 büyük hocanın yanına yazdırır

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile ipi göğüslerse Türk futbolu yeni bir üst düzey teknik adam daha kazanmış olacak.

Fenerbahçe futbol takımı rakip tanımıyor. Ligde son 9 maçını da kazandı. Takımın durumunu nasıl görüyorsunuz?
Çok iyi gidiyorlar. Oynadığı futbol güven veriyor. Tam bir takım havasındalar. 90 dakika boyunca maça asılıyorlar. Niang, Fenerbahçe’nin yıllardır özlemini duyduğu bir futbolcu. Emre çok formdaydı ama sakatlandı. Herkes görevini iyi yapıyor. 3 puanlı sistemde herşey çok çabuk değişebilir. Fenerbahçe’nin önünde dört zorlu maç var. Bu periyodu da aşarsa ve bu maçlardan hasarsız çıkarsa şampiyonluk ipini göğüsler gibi görünüyor.

Aykut Kocaman’ı başarılı buluyor musunuz?
Aykut Kocaman, futbolcuyken ben yönetim kurulu üyesiydim. Net bir insan. Herkesin takdir ettiği bir isim. Çok zor bir görev üstlendi. Avrupa Kupaları’ndan elenme sürecinde kolay şeyler yaşamadı. O futbolculara teknik direktörlük yapmak kolay değil. Zamana ihtiyacı vardı. Bu zamanı da kısa sürede tamamladı. Başkanın ve yönetimin arkasında durması çok önemli. Aykut Kocaman, kendini kanıtladı. Eğer sezon sonunda şampiyon olursa, Türk futbolu Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş’in ardından yeni bir üst düzey teknik adam daha kazanmış olacak. Türkiye’de bir çok başarılı teknik adam var ama en üstte sadece bu 3 hoca var. Aykut Kocaman bu üç ismin yanına gelebilecek ilk isim.

Lider sambacılar

ALEX: Fenerbahçe’ye gelmiş geçmiş en önemli oyuncu. Saha dışında da örnek bir rol modeli. Tam bir lider.
ZE ROBERTO: Çok karakterli, çok çalışkan. Sanki ülkesini burada temsil etmeye gelmiş bir temsilci gibi.
EN SEVDİĞİNİZ VOLEYBOLCU: Bütün oyuncularımı çok seviyorum. Hiç birini ayıramam.
EN SEVDİĞİNİZ FUTBOLCU: Yöneticilik dönemimde Oğuz, Aykut ve Rıdvan. Geçmişte ise Lefter, Can Bartu, Ziya Şengül, Alparslan.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!