Fenerbahçe masa tenisinde tarih yazıyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe masa tenisinde tarih yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 13:42

Avrupa Masa Tenisi Birliği Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkmayı garantileyen Fenerbahçe Kadın Takımı, elde ettiği başarılarla tarih yazıyor.

Haberin Devamı

ETTU Cup'ta 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste elde ettikleri şampiyonluklarla Türk takımları arasında bir ilki gerçekleştiren sarı-lacivertli takım, bu sezon mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki şampiyonluk hedefine de emin adımlarla ilerliyor.

Yer aldığı A Grubu'ndaki 5. maçında Almanya'nın Ttc Berlin Eastside takımını 3-1 yenerek, son maçlar öncesi adını yarı final turuna yazdıran sarı-lacivertli takım, gruptaki son maçını 20 Aralık Cuma günü Fransa'nın Metz takımıyla deplasmanda yapacak.

"Hayal bile edilemeyecek bir başarı"

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız,yaptığı açıklamada, "Bu başarı Türk masa tenisi tarihinde hayal bile edilemeyecek bir başarı çünkü bugüne kadar ne böyle bir katılım var ne de böyle bir başarı var" dedi.

ETTU Cup'ta iki yıl üst üste elde ettikleri Avrupa şampiyonluklarının bugün geldikleri noktanın sinyali olduğunu vurgulayan Yaldız, "Avrupa federasyonunda statü değişti. Kupalara katılan tüm takımların puan sıralamasına göre ilk 8'i Şampiyonlar Ligi'ne alınıyor. Onun dışında kalanlar ETTU Cup'ta mücadele ediyor. Biz artık bundan sonra konumumuz itibarıyla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. Grup maçlarını 3. sırada tamamlayan takımlar çeyrek final olarak ETTU Cup'ta devam edecek. Biz ilk 2'yi garantilediğimiz için artık bizim için bu söz konusu değil. Hedefimiz önce yarı finali geçmek, sonra da finali kazanıp şampiyon olmak" diye konuştu.

Ttc Berlin Eastside'ın geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğunu hatırlatan Fenerbahçeli idareci, olası finalde karşılaşma durumunda aynı seriyi yapıp kupaya uzanmak istediklerini kaydederek, "Burada 3-1'lik net skorla yendik. Orada çok iyi bir maç oynamış olmamıza rağmen 2-0'dan 3-2 kaybettik. Bu takımla finalde tekrar karşılaşırsak aynı seriyi tekrar etmeyi ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Bu şampiyonluğu istiyoruz"

Şampiyonlar Ligi'nde iki grupta ilk 2 sırayı alan takımların yarı finale yükseleceğini hatırlatan Yaldız, A Grubu'nu 1. sırada tamamlayıp yarı finalde B Grubu'nun ikincisiyle eşleşmek istediklerini ifade etti.

Şampiyonun A Grubu'ndan çıkacağını düşündüğünü ifade eden Yaldız, "Grup maçlarına başlarken hedefimiz önce birinci sırayı almaktı. Daha sonra da ilk defa oynadığımız bu kulvarda finale çıkmaktı. Grubumuz çok zorlu. Şampiyon, mutlak ve mutlak bizim gruptan çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu gruptaki takımların hepsiyle oynayıp bu konuma geldiğimize göre 'neden şampiyon olmayalım?' sorusu kafamızda hep var. Biz bu şampiyonluğu istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Melek Hu iyi bir geri dönüş yaptı"

Haberin Devamı

Gürhan Yaldız, grupta Avusturya temsilcisi SVS Ströck ile yaptıkları ilk maçın ardından performans düşüklüğü yaşayan oyuncuları Melek Hu'nun, Ttc Berlin Eastside karşılaşmasındaki önemli performansıyla iyi bir geri dönüş yaptığını dile getirdi.

Melek Hu'nun yaşadığı performans düşüklüğüyle beklemedikleri yenilgiler aldıklarını anlatan Yaldız şunları kaydetti:

"Alman ekiple yaptığımız maçtan önceki iki karşılaşmada Melek Hu'nun performansı iyi değildi. 3 maç oynadı 3'ünü de kaybetti. 9 set oynadı ve hepsini yitirdi. İstanbul'daki maç onun adına iyi bir geri dönüş odu. Melek'in bu kadar kötü oynayacağını tahmin etmedik. Beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. İki maç kazandı ve hem geri dönüş yaptı hem de takımın elde ettiği galibiyette önemli bir performans ortaya koydu. İnşallah bundan sonra da bu performansı devam eder."

Haberin Devamı

"Cheng Ching akıllı oyunuyla sürpriz yaptı"

Bu sezon kadrolarına kattıkları Ching Cheng'in performansından mutlu olduklarını da anlatan sarı-lacivertli idareci, Alman ekip karşısındaki üstün performansının antrenör David Sargsyan ve kendisini şaşırttığını belirtti. Yaldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ttc Berlin Eastside maçında Alman Milli Takımı'nda Avrupa şampiyonluğu unvanı bulunan sporcuyu inanılmaz akıllı ve son derece teknik bir oyunla yendi. Hem antrenörümüz David'i hem de beni şaşırttı. İnanılmaz bir performansla, hatasız bir oyun oynadı. Sürpriz bir galibiyet oldu bizim için. Cheng'in performansından memnunuz. Hem Metz maçında hem de bu son maçtaki galibiyetlerde önemli performanslar ortaya koydu."

Maç sonuçları

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin A Grubu'ndaki yaptığı maçların sonuçları şöyle:

Fenerbahçe-SVS Ströck: 3-1
Ttc Berlin Eastside-Fenerbahçe: 3-2
Fenerbahçe-Metz: 3-2
SVS Ströck-Fenerbahçe: 3-2
Fenerbahçe-Ttc Berlin Eastside: 3-1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!