Fenerbahçe Kazan galibiyetiyle kendine geldi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Kazan galibiyetiyle kendine geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 13:06

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu G Grubu 5. maçında Rusya temsilcisi Unics Kazan'ı uzatma sonucu 94-87 yenen Fenerbahçe Ülker, gruptan çıkma şansını son maça taşımanın mutluluğu içinde.

Ülker Sports Arena'da büyük mücadeleye sahne olan ve uzatma bölümünde rakibini, kendisine ikili averaj için gerekli olan sayı farkıyla yenen sarı-lacivertli ekip, gruptan çıkmak için son maçında deplasmanda EA7 Emporio Armani'yi yenip, Panathinaikos'un da deplasmanda Unics Kazan'ı mağlup etmesini bekleyecek.

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Unics Kazan'la son derece zorlu bir maç geçeceğini bildiklerini aktarırken, şöyle konuştu:
“Onlar bu maçı mutlaka kazanıp, gruptan çıkma yolunda kendilerini garantiye almak istiyorlardı. Bizim ise şansımızı sürdürmek için 6 ve üzeri bir farkla galip gelmekten başka çaremiz yoktu. Baştan sona çekişmeli bir maç oldu. Üçüncü periyotun sonuna doğru biraz sendeledik ve fark bir anda 13 sayıya çıktı. Ancak son periyotta 13 sayı geriden gelip maçı uzatmalara götürdük. Normal sürede de çevirebilirdik ama olmadı. Netice itibariyle uzatmada istediğimiz farkı yakaladık. THY Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma şansımızı son maça taşımanın sevinci içindeyiz. Bizim için mutluluk verici bir olay.”

Gruptaki takımların aldıkları galibiyet ve yenilgi sayılarının birbirine çok yakın olduğunu vurgulayan Karakaş, “Son maçlar öncesi grupta her şey kesinleşmedi. Armani Milano'nun gruptan çıkma şansı kalmadı, Panathinaikos ise bir üst turu garantiledi. Gruptan çıkacak ikinci takım olma şansımız var. Armani Milano'yla yapacağımız son maçımızı bu bilinçle oynayıp, istediğimizi almaya çalışacağız” dedi.

“Bu galibiyeti taçlandırmalıyız”

Unics Kazan karşısında mücadeleyi hiç bırakmayan takımlarının aldığı sonucu çok önemli gördüklerini aktaran Nedim Karakaş, bunun devamını getirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Takımın mücadeleyi hiç bırakmayan oyununa övgüde bulunan Karakaş, “Normal sürenin son dakikasında 6 sayı geriye düştüğümüzde, her şey bitmiş gibi gözüküyordu. Burada biz direncimizden bir şey kaybetmedik ve basketbolun güzelliği ortaya çıktı. Uzatmada istediğimizi aldık. Şimdi bu galibiyeti taçlandırmamız lazım. Panathinaikos'un Unics Kazan karşısında kolay teslim olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Karakaş, Fenerbahçe taraftarının kendilerine verdiği desteğe de değinerek, “Taraftarımızın çok büyük destekle takımı itelemesi önemliydi. Onlara teşekkür ediyoruz. Onlar da büyük mücadele verdiler ve bizim kadar yoruldular. Fenerbahçe bir bütün olarak bu maçtan galip çıktı” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!