Fenerbahçe karaborsa

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe karaborsa
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fenerbahçe neden karaborsa? Çünkü bir stat dolusu seyirciye mahkum edildi. Bir o kadar insan topluluğu da stat dışında kaldı.

Bursaspor karşısındaki F.Bahçe'yi izleyenler, izlemeyenlere anlatmak zorunda kaldılar. Görenler, görmeyenlere, ‘‘Aman be kardeşim, bir Fener seyrettik ki, tek kelimeyle muhteşemdi. Ne yazık ki siz görmeyenler bu F.Bahçe'yi izleyemediniz’’ dedi.

Görmeyenler, üzüntülü yüz ifadeleriyle aklınıza ne geliyorsa savurdular gerekli sözcükleri gideceği yere kadar.

Her neyse, biz maç sonrasındaki keyifleri hala yaşamaya devam ediyoruz. Elbette Fenerli futbolcuların sayesinde.

Hani benim abone olduğum, eleştirilerimden vazgeçmediğim Fenerli futbolcular var ya, şimdi bugünlerde keyfim oldular tek kelimeyle.

Bana belki de bu sezon ilk kez takım olarak eleştiri imkanı vermediler. İnanın bana, ben de zaten kara kalem olmaktan sıkılmıştım.

Bursaspor maçında basın tribününde yerimizi almış, F.Bahçe'yi izlemeye koyulmuştuk. Sağ yanımda Can Bartu, hemen önümde Lefter ağabeylerim oturur her zaman.

Herbirimiz abartısız ‘‘futbol snobuyuzdur’’. Zor beğenir, burnumuzdan kıl aldırmayız. Ama bu maç, evet evet bu maç... Bu maç söylenecek, kusur bulacak hiçbir şey bırakmadı bizlere.

Lefter dönüp Bartu'ya, ‘‘Caniko, bir puro da bana versene’’ demez mi? Can'dan, ‘‘Hayrola, puro istemen de nereden çıktı?’’ Lefter keyifle, ‘‘Vallahi bu Fener'i puro içerek izlemek istedim. Hem de hayatımda hiç sigara içmemiş bir Lefter olarak.’’

Belli ki Lefter çok keyiflenmişti maçtan. Gözleri nemli, ama bu kez üzüntüden değil, sevinçtendi. Can Ağabey bana dönüp, ‘‘Sen ne diyorsun’’ deyip gözlerimin içine bakakaldı. Yanıtım kesin ve netti: ‘‘ÖZLEDİM.’’

Vallahi de billahi de gözlerimin pası gitti. Maçın bitiş düdüğüyle sanmayın ki sahayı terkettim. Şöyle kendi kendime düşünür oldum. Acaba daha önceleri neredeydiler? Eğer dönüp geri geldiyseler, benim F.Bahçeli futbolcu kardeşlerim hep böyle olsunlar yeter derim. Ama hep böyle...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!