Fenerbahçe iyi yönetilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe iyi yönetilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 13:14

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetimine yapılan eleştirilen devam ediyor.

Haberin Devamı

Eski yöneticilerden Hakan Bilal Kutlualp, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı'nın dün geceki buluşmasında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Fenerbahçelilerin her zaman takımlarına sahip çıkmaları gerektiğine inanıyorum. İşler hep kötüye giderken, Fenerbahçelilerin memnun olmadığı zamanların olduğu dönemde, ligde ara ara fenerbahçelilerin bir araya gelmesi güzel bir olgu ama bugünün önemi daha bir başka çünkü fenerbahçede işler iyi gitmiyor. Şuradan anlayabiliyoruz bunu, bugün Fenerbahçe lider ile puan farkını 4'e indirdiği zaman mutlu hissediyor kendini, ben bugüne kadar Fenerbahçe'yi hiç böyle yaşamadım. Avrupa'da, Türkiye Kupası'nda ve ligde istenilen sonuçları alamadık biliyorsunuz. Fenerbahçe'nin lokomotifi futbol takımıdır. Amatör branşları kimse küçümsemez ama kime sorarsanız bugün herkes Fenerbahçe futbol takımından dolayı Fenerbahçeli olmuştur. Fenerbahçeli bir futbolcuyu ona idol olarak görmüştür, Fenerbahçeli olmuştur. Amatör branşların başarısı ancak futbol takımının başarısı ile daha güzel gözükür, anlam kazanır. Ama futbol takımı başarısızsa ikide bir de insanların önüne amatör branşların başarısını getirip futbol takımının başarısızlığını örtemeye çalışamazsınız."

Haberin Devamı

"POPÜLİST POLİTİKALARLA GÖZ BOYAMAK İÇİN TESİSLERİN FENERBAHÇE'YE ZARARI OLUR"

"Tesisler Fenerbahçe için önemlidir fakat bunlar sportif başarıya, getiriye katkıda bulunacaksa önemlidir, yoksa populist politikalarla göz boyamak için tesislerin Fenerbahçe'ye zararı olur. Bugün bir fenerbahçe stadının önemini kimse tartışamaz. Stadın hem maddi getirisi vardır hem de manevi getirisi çok büyüktür. Samandıra'nın maddi bir getirisi yoktur ama Fenerbahçe'nin şampiyonluklarına çok büyük etkisi vardır. Fakat onun yanında yapılan tesislere bakıyorsunuz tamamen göz boyamak için Fenerbahçe'ye külfet getiren tesislerdir. Fenerbahçe bugün iyi yönetilmemektedir, o yüzden de insanlar gelmişler görüşlerini söylüyorlar, Fenerbahçe'ye sahip çıkmaya çalışıyorlar"

"KİMSE KENDİNİ FENERBAHÇE'DEN ÜSTÜN GÖRMEMELİDİR"

Haberin Devamı

"Kimse Fenerbahçe'den üstün değildir. Fenerbahçe Fenerbahçelilerindir, Fenerbahçe sevgisi de her türlü sevginin üzerindedir. Kimse kendini Fenerbahçe'den üstün görmemelidir. Ama maalesef son dönemlerde Fenerbahçe'de antidemokratik bir yönetim ve eleştiri getirenlerin dışlandığı, düşman olarak nitelendirildiği bir yönetim tarzı sergilenmektedir. Bunlara artık dur demek lazım çünkü artık uçurumun kenarında gelmiş bir Fenerbahçe var. Doğruları söyleyenin dışlandığı bir Fenerbahçe var. Herşeyden önemlisi Fenerbahçenin sorunu aslında bu ara dönemde niçin bir transfer yapmadığı veya bugün lider Trabzonspor'dan niçin 4 puan geride kaldığından daha önemlisi geleceğinin ipotek altında olmasıdır. Çünkü bizi, bu gidişat devam ederse çok daha kötü günler beklemektedir"

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE MALİ ANLAMDA BÜYÜK SIKINTILARA DÜŞEBİLİR"

"SON 6 YILDA 250 MİLYON DOLARLIK BİR HEBA SÖZ KONUSUDUR"

"Fenerbahçe mali anlamda büyük sıkıntılara düşebilir. Yüzde 15'ini halka açtığı gün, borsaya açtığı gün sportif A.Ş'nin, Fenerbahçe borçlarının hepsini ödemiştir, 32 milyon dolar gelir elde edilmiştir. Bakın bugün Fenerbahçe'nin borçlarının hepsini ödemesi için 250 milyon dolarlık bir kaynak gerekmektedir. Son 6 yılda 250 milyon dolarlık bir heba söz konusudur. Ve bu gidişat böyle devam ederse halka açacak birşey kalmaz 5 ya da 6 sene sonra elinizde birşey kalmamış olur ve gelecek kuşaklara birşey bırakmamışsınız. Buna bir dur demek lazım tüzüğün demokratik olması lazım. Tüzük maalesef demokratik değil, çağın gereklerine cevap veren bir tüzük değil. Eleştirinin yapılabildiği, önerinin sunulabildiği sadece başkanı övenlerin ve alkışlayanların yer bulabildiği bir kulüp olmaktan çıkmalıdır Fenerbahçe, çünkü Fenerbahçe Türkiye'nin kulübüdür ve ancak böyle dünya kulübü olabilir.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE'YE TEK ADAYLI KONGRELER YAKIŞMIYOR"

İnsanlar projelerini ortaya koymalı ve Fenerbahçe'ye yakışan bir şekilde çok adaylı kongreler olmalıdır bence. Bunun ilkini 2 sene önce 2009 senesinde bunun bir denemesi oldu, sayın Şadan Kalkavan adaylığını koydu, medeni cesaretinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. O bir yol açtı. Fenerbahçe'ye tek adaylı kongreler yakışmıyor. Fenerbahçe o kadar büyük ki...Alternatifsiz bir kişi mi vardır Fenerbahçe'de? Yine 3 adaylı 4 adaylı kongreler olmasını diliyorum Fenerbahçe'de. 2012 senesinde eğer daha öncesinde başka bir kongre olmayacaksa şayet, çok adaylı kongre olursa Fenerbahçe kongresi de Fenerbahçe sevgisini herşeyin üzerinde tutarak, ki öyle olacağına inanıyorum ben... Başkana ayıp olur başkan gücenir diye değil de, Fenerbahçe'ye ayıp olur Fenerbahçe gücenir diye oylarını kullanırlarsa ben 2012 de Fenerbahçe iyi ve şeffaf bir yönetim yakalayacaktır. Tüzükte de yapılmasını istediğim bir değişikliği söyleyeyim size; Mutlaka ve mutlaka başkanlık dönemini 2 dönemle sınırlamak lazım. Yöneticiliği de 3 dönemle sınırlamak gerektiğine inanıyorum. Tüzük Fenerbahçe'nin anayasasıdır, tüzük ne kadar çağa ayak uydurursa Fenerbahçe okadar başarılı olacaktır. Bugün Fenerbahçe'nin Barcelona gibi anılmaması için hiç bir engel yoktur. Çok büyük bir potansiyelimiz var ancak bunun sadece yüzde 5'i kullanılıyor ve maalesef o da yalnış kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!