Fenerbahçe hakemleri motive etmek için...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe hakemleri motive etmek için...
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 17:01

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Yasaman, "Fenerbahçe müthiş bir coşkuyla ve daha önce hakemleri motive etmek için yaptıkları hazırlıklarla bu maçı kazanmak zorundaydı" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye deplasmanda 1-0 yenildikleri derbi maçla ilgili olarak, "Fenerbahçe kazanmak zorundaydı" dedi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği "Spor Hukukunda Sorunlar ve Çözüm Yolları" konferansına katılan ve burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yasaman, Fenerbahçe derbisiyle ilgili şunları söyledi:

"Fenerbahçe için telafisi yoktu. Fenerbahçe müthiş bir coşkuyla ve daha önce hakemleri motive etmek için yaptıkları hazırlıklarla bu maçı kazanmak zorundaydı. Bizde böyle bir zorunluluk yoktu. Bu yüzden hücum başladık. Maçın başında 1-2 fark yakalayabilirdik. Korkmadığımız ve galibiyet istediğimiz ortadaydı. Yazık oldu ama en azından bir puan olabilirdi."

DUYGUN YARSUVAT'IN SÖZLERİ

Haberin Devamı

Yasaman, Fenerbahçe derbisinden sonra Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "gelenek bozulmadı" açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Başkan çok koyu bir Galatasaraylıdır. Oradaki sözü niye, hangi amaçla söyledi bilmiyorum ama Fenerbahçelilerin algıladığı gibi söylememiştir. Dün de basketbolda geleneği biz bozmadık. Çok güzel bir galibiyet aldık. Futbol popüler olduğu için daha önemli. 3 puan alsaydık Fenebahçe'yi saf dışı bırakacaktık ama olmadı. Yine de lider döndük. Puan farkının bire inmesi yazık ama telafisi var."

"MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Yasaman, Türkiye Basketbol Ligi'nde sadece 6 oyuncuyla Fenerbahçe Ülker'i mağlup ettikleri maçı ve Galatasaray Liv Hospital'ın içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir mali sıkıntımız var. Basketbolcular profesyonel, maddiyatı düşünüyorlar. Arroyo profesyonel olarak parasını istedi haklı olarak. Parasını ödememiz lazımdı. Bu kadar sert davranmaz diye düşündük, düşündüler herhalde. Arroyo gibi bir yıldızı kaybetmememiz lazımdı. Dünkü maçta Galatasaraylılık ruhu ortaya çıktı. Sinan sakat sakat 25 sayı attı. Bu Galatasaraylılık ruhu. Olağanüstü bir mucizeyi gerçekleştirdiler ve çok formda olan bir Fenebahçe'yi yendiler. Favori Fenerbahçe'ydi. Futbolda da bu ruh, heyecan var. Bu heyecanla ruhla şampiyon olacağız diye düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!