Fenerbahçe davayı kazandı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe davayı kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 20:41

Cihan Oskay'ın şike iddialarıyla ilgili olarak, Fenerbahçe Kulübü Hukuk Kurulu'nun talebini yerinde bulundu. Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi, "Cevap ve Düzeltme" metninin Telegol programında yayınlanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe'nin 2000-01 sezonunun son haftasında şike yaptığını ileri süren Cihan Oskay'ın bu iddialarıyla ilgili kararını verdi.

İşte sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan cevap ve düzeltme metni:

"Star Televizyonu'nda 26.11.2006 tarihinde saat 22.00 civarında başlayıp yaklaşık 5 saat süren "Telegol" programında, ileri sürülen ve yayıncı tarafından doğruluğu araştırılmaksızın, tek yanlı olarak izliyicilere sunulan 2000-2001 Futbol sezonunda Fenerbahçe Spor Külübü'nün son lig maçı olan Samsunspor maçı için rakip takıma para gönderdiği, aynı sezonda Trabzonspor'lu futbolculara teşvik primi teklif ettiği iddiasını konu edinen yayın, bir şahsın objektif deliller ile doğrulanmamış, tek yanlı iddialarına dayalı olup, Star Televizyonu yöneticileri ve Telegol programı yapımcıları toplumda infial yaratacağını bilmeleri kendilerinden beklenildiği halde haberin kaynağının doğruluğu ve güvenilirliliği hakkında yeterli bir bir araştırma yapmamıştır. Yayından önce bu konuya ilişkin olarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nden bilgi ve belge talebinde bulunulmamıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübünün tarihi, temiz ve hak edilmiş, sporcuların alın teri ile kazanılmış lekesiz başarılarla doludur. Fenerbahçe Spor Kulübü, kuruluşundan bu yana rakipleri ile fair-play ruhuna uygun olarak yarışmayı şiar edinmiş olup, bu günde, bundan sonra da daima bu inançla yaşayacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tek amacı Türkiye'de sporun ve futbolun şeffaf, akıllarda soru işareti bırakmayan, dürüst bir şekilde yönetilmesidir. Amacı ve niyeti ne olursa olsun Fenerbahçe Spor Kulübü, her türlü hukuka aykırılığa karşı olmuştur ve bu tavrını bundan sonra da sürdürecektir. Futbol adına, futbolun menfaati adına hukuk dışına çıkanlar niyet ve amacı ne olursa olsun cezalandırılmalıdır.

Objektif gerçekleri kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

Fenerbahçe Spor Kulübü vekilleri Av. Mehmet Karaca - Av. Metin Özer"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!