Fenerbahçe 4-0 Akhisar Belediye

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 4-0 Akhisar Belediye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 06:04

Spor Toto Süper Lig 15. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, kadın ve çocukların izlediği mücadelede Akhisar Belediyespor'u 4-0'lık skorla rahat geçti. Sarı lacivertlilerin gol makineleri Sow, Webo ve Emenike birer gol atarak el birliğiyle üç puanı getiren isimler oldu.

Haberin Devamı

MAÇTAN KARELER:

Şükrü Saracoğlu'nda kadın ve çocuk seyirciler önünde oynanan mücadelede sarı lacivertlilerin golcüleri sahne aldı.

Webo 8, Sow 7, Emenike 6...

Maçın golleri 43. dakikada Emenike, 51. dakikada Sow, 58. dakikada Webo ve 68. dakikada Bruno Alves kaydetti. Fenerbahçe'nin forvet hattındaki en etkili üç ismin de birer gol attığı mücadelede Webo gol sayısını 8'ye, Sow 7'ye, Emenike ise 6'ya yükseltti. Maçta etkili bir oyun sergileyen fakat gol atamayan Dirk Kuyt ise 6 golde kaldı. Hollandalı oyuncu 26. dakika da bir de penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Konuk ekip Akhisar Belediyespor'da savuma oyuncusu Sonko, 25. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Fenerbahçe haftanın açılış maçında 3 puanı cebine koydu ve takipçileri ile puan farkının bu hafta kapanmasını engellemiş oldu. Sarı lacivertliler bir maç fazlasıyla Kasımpaşa'nın 11, Beşiktaş ve Galatasaray'ın 12 puan önünde bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu sezon ilk kez penaltı kaçırdı

Bu sezon ligde 3. kez penaltı atışı kullanan Fenerbahçe, ilk kez bir penaltı atışını gole çeviremedi. Maçın 26. dakikasında Kuyt'un penaltı atışında gol fırsatını değerlendiremediği sarı-lacivertli takımda, 1. haftadaki Torku Konyaspor ve 11. haftadaki Galatasaray maçlarında Emre Belözoğlu kazanılan penaltı atışlarını gole çevirmişti.

Hakemler:
Mete Kalkavan, Asım Yusuf Öz, Hakan Yemişken
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz (Dk. 57 Bekir İrtegün), Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 46 Webo), Kuyt, Cristian, Sow, Emenike (Dk. 78 Mehmet Topuz)
Akhisar Belediyespor: Evren Özyiğit, Emrah Eren, Sonko, Uğur Demirok, Güray Vural, Kenan Özer (Dk. 46 Erkan Taşkıran), Merter Yüce, Sertan Vardar, Niasse, Bilal Kısa (Dk. 16 Mustafa Aşan - Dk. 63 Ahmet Cebe), Bruno
Goller: Dk. 43 Emenike, Dk. 53 Sow, Dk. 58 Webo, Dk. 68 Alves (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 24 Sonko (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 25 Uğur Demirok, Dk. 90 Erkan Taşkıran (Akhisar Belediyespor), Dk. 45 Cristian, Dk. 89 Alves (Fenerbahçe)


Fenerbahçe 4-0 Akhisar Belediye


MAÇIN AYRINTILARI

HAKEM KONSEYİ: ULENBERG'İN DEDİĞİ GİBİ

MHK eski Başkanı ve eski hakem Mustafa Çulcu: Sonko'nun hareketinde verilen penaltı ve sarı kart doğru. UEFA HAkem Komitesi üyesi ve MHK eğitimcisi Jaap Uilenberg eğitimlerde hakemlerimize anlattığı bir pozisyondu. Kaleye giden şutlarda top ele çarparsa penaltı ve sarı kart. Mete Kalkavan da öyle yaptı ve doğru bir karardı. Baroni'ye aldatmaya yönelik gösterilen sarı kart da doğruydu.

Uğur'un 49. dakikada Emenike'ye yaptığı hareket çok net bir penaltı... Niyet belki topaydı ama futbolda öyle bir müdahale yapar da topa dokunamazsan ve ceza sahası içerisinde olursa penaltı olur...

Haberin Devamı

Eski hakem ve Sözcü Gazetesi SPor Yazarı Selçuk Dereli: 17. dakikada Gökhan'ın ortasında savunma oyuncunun eline çarpan topta hakem devam ettirerek doğru bir karar verdi. Oyuncu pozisyonda elini kaçırmaya çalışıyor. Penaltı poziyonunda ise Sonko, topun geldiğini görüyor ve az da olsa kolunu açıyor. Hakemin sarı kart ve penaltı kararı doğru. Baroni'nin aldatmaya yönelik hareketine verilen sarı kart kararı da çok yerinde..

Kadınlar ve çocuklar önündeki 7. galibiyet

Seyircisiz maç cezası nedeniyle kadınlar ve çocuklar önündeki 10. maçına çıkan Fenerbahçe, kadın ve çocuk taraftarlara 7. kez galibiyet sevinci yaşattı. Bu tip maçlarda 2 beraberliği 1 de yenilgisi bulunan Fenerbahçe, 24. dakikada kırmızı kart nedeniyle 10 kişi kalan rakibi karşısında, kadın ve çocuk taraftarlara bol gollü bir maç izletti.


MAÇI KADIN VE ÇOCUKLAR İZLEDİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin seyircisiz maç cezası nedeniyle, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile Kadıköy'de yaptığı mücadelede tribünlerde kadınlar ve çocuklar yer aldı. Beşiktaş derbisinde, taraftarların neden olduğu kötü ve çirkin tezahüratların bu sezon 4. kez tekrarlanmasıyla, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği cezanın ardından, mücadeleyi sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar tribünden takip etti.

Sarı-lacivertli takım, seyircisiz maç cezasının bu şekilde uygulanmaya başladığı 2011-2012 sezonundan bu yana, Kadıköy'de 10. kez kadınlar ve çocukların bulunduğu tribünler karşısında mücadele etti. Sarı-lacivertliler bundan önce 8'i lig, 1'i kupa olmak üzere 9 maçta kadınlar ve çocukların bulunduğu tribünler önünde maça çıkmıştı.

Kadın ve çocuk taraftarlar tribünlere girdikleri ilk andan itibaren büyük bir coşkuyla maçı bekledi. Tribünlere gelen yaklaşık 25 bin kadın ve çocuk taraftar, maç başlayana kadar tezahürat yaptı. Akhisar Belediyespor'un az sayıdaki kadın ve çocuk taraftarları da maçı misafir seyirci tribününden takip etti. Türk Telekom kale arkası tribüne taraftar alınmazken, bu tribünün üst bölümüne, tribünü tamamen kapatan sarı ve lacivert renklerdeki büyük bayrak serildi.

Eksikler nedeniyle kadro 17 kişi

Fenerbahçe, eksikler ve yabancı kontenjanı nedeniyle Akhisar Belediyespor mücadelesine 17 kişilik kadroyla çıktı. Caner Erkin'in cezalı, Emre Belözoğlu'nun da sakat olduğu sarı-lacivertli takımda, Meireles, Yobo, Holmen ve Kadlec de yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremedi.

Caner'in yerine Hasan Ali

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kart cezalısı Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım'a ilk 11'de yer verdi. Ligde son olarak 1. haftadaki Torku Konyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan, 5. haftadaki Elazığspor mücadelesinde son 7 dakikada oyuna dahil edilen Hasan Ali, Caner'in yokluğunda ligde haftalar sonra savunmanın solunda görev aldı.

Forvette Emenike tercihi

Süper Lig'de son iki maçtır forvette Emenike'yi görevlendiren teknik direktör Yanal, Akhisar Belediyespor mücadelesinde yine Nijeryalı oyuncuyu 11'e aldı. Geçen hafta Çaykur Rizespor deplasmanında sonradan oyuna girerek, 83. dakikada attığı golle sarı-lacivertli takıma 3 puanı getiren Webo, ligde son iki maçta olduğu gibi yine yedek kulübesinde tutuldu.

Meireles kadroya giremedi

Sakatlığının ardından ligde 6 maç aradan sonra çıktığı Beşiktaş derbisinde gördüğü kırmızı kartın ardından 2 maç ceza alan Meireles, cezasını tamamlamasına rağmen yine kadroya giremedi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor, ligde de Çaykur Rizespor maçlarıyla cezasını tamamlayan Portekizli orta saha oyuncusu, teknik direktör Yanal'ın bu bölgede Cristian'ı tercih etmesiyle kontenjana takıldı.

Karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı kısa değerlendirmede, güzel ve renkli bir akşam olacağını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, soğuk havayı, kadın ve çocukların doldurduğu tribünler önünde ortaya koyacakları futbolla ısıtmak istediklerini belirtti. Yanal, kendileri için önemli bir güç olan erkek taraftarlara gönderdiği mesajda da kötü ve çirkin tezahüratın devam etmesi durumunda yeniden cezayla karşı karşıya kalacaklarını vurguladı.

Karşılaşma öncesi, vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkan vekili Orhan Saka için saygı duruşu yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!