Fenerbahçe 3-0 Bursaspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 3-0 Bursaspor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2013 16:40

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta karşılaşmasında sahasında Bursaspor’u 3-0’lık skorla mağlup ederek yarı finale yükselmeyi garantiledi…

Haberin Devamı

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’ye galibiyet getiren golleri 41. dakikada penaltıdan ve 61. dakikada Semih Şentürk ile 86. Dakikada genç yıldız Beykan kaydetti.

KARŞILAŞMADAN FOTOĞRAFLAR - Semih Bahadır ve Süleyman Arat'ın objektifinden

Fenerbahçe bu galibiyetle 4’te 4 yaparak puanını 12 yaptı ve Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselmeyi garantiledi. Bursaspor ise 3 puanda kaldı.

1 YIL SONRA İLK PENALTI

Fenerbahçe, bu maçtaki penaltı ile 1 yıllık hasretine son verdi. Sarı-lacivertliler son penaltı golünü 21 Ocak 2012’de oynanan 4-0’lık Kayserispor maçında kullanmıştı. (Maçın 2. Golü – Alex e Souza)

PENALTI KARMAŞASI

Kadıköy'de 367 gün sonra kazanılan penaltıda tribünler coşkulu bir şekilde Salih diye bağırıp, atışı genç oyuncunun kullanmasını istedi.

Haberin Devamı

Tribünlerin sesine kulak veren Semih Şentürk Salih'ten penaltıyı kullanmasını istedi. Salih bu teklifi geri çevirdi. Tribünlerin ısrarı üzerine Semih bir kez daha Salih'e yöneldi. Bu defa Meireles araya girerek penaltıyı Semih'in kullanmasını söyledi ve atış gol oldu.

MAÇTAN NOTLAR

- Fenerbahçe, genç Beykan'ın 86. dakikada attığı golle skoru 3-0 yaptı.
- Fenerbahçeli Semih, orta sahadan attığı golle skoru 2-0 yaptı.
- Fenerbahçe 41. dakikada Semih Şentürk'ün penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.  Fenerbahçe son penaltı golünü 21 Ocak 2012'de Kayserispor'u 4-0 yendiği maçta atmıştı. (Alex de Souza)
- Salih'in 25. dakikadaki sert şutu direkten döndü.

Bursaspor cephesi

Bursaspor'da sakatlığı bulunan Batalla ve Belluschi, Fenerbahçe maçının 18 kişilik kadrosunda bulunmadı. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Basser de İstanbul'a getirilmemişti. Bursaspor'u, Fenerbahçe deplasmanında taraftarı yalnız bırakmazken, misafir seyirci tribününde yaklaşık bin taraftar yer aldı. Taraftarlar maç öncesinde bulundukları tribünde çok sayıda maytap patlattı.

Haberin Devamı

Tuncay Şanlı'ya sevgi gösterileri

Fenerbahçeli taraftarlar, Bursaspor'un kadrosunda yedekler arasında yer bulan eski futbolcuları Tuncay Şanlı'ya sevgi gösterilerinde bulundu. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra uzun bir süre yurt dışında forma giyen ve bu sezon Bursaspor'a transfer olarak Türkiye'ye dönen Tuncay, Kadıköy'de eski takımına karşı ilk kez sahaya çıktı. Maç öncesi takım arkadaşlarıyla ısınan Tuncay, kale arkası tribünlerindeki taraftarların çağrılarına uyarak tribünlere doğru giderek Fenerbahçe seyircisini selamladı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Kuddusi Mütfüoğlu, Nihat Mızrak, Mustafa Sönmez
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Sow (Dk. 62 Kuyt), Meireles, Selçuk Şahin (Dk. 46 Cristian), Salih Uçan, Stoch (Dk. 73 Beykan Şimşek), Semih Şentürk
Bursaspor: Carson, Ozan Tufan, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Hakan Aslantaş, Sestak (Dk. 60 Pinto), Forsell (Dk. 46 Tuncay Şanlı), Edu, Musa Çağıran (Dk. 82 Murat Yıldırım), Ferhat Kiraz, Batuhan Altıntaş
Goller: Dk. 41 (Penaltıdan) ve Dk. 61 Semih Şentürk, Dk. 86 Beykan Şimşek (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 32 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 67 Ozan Tufan (Bursaspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!