Fenerbahçe 2-0 Gençlerbirliği

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 2-0 Gençlerbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 17:24

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, konuk ettiği Başkent temsilcisi Gençlerb irliği'ni 2-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'nin gollerini 57 ve 71. dakikalarda penaltıdan Emre Belözoğlu kaydetti. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle puanını 51'e yükseltirken, Ankara temsilcisi 25 puanla 14. sırada kaldı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 75 Meireles), Kuyt, Alper Potuk, Sow (Dk. 68 Salih Uçan), Emenike (Dk. 87 Mehmet Topuz)
Gençlerbirliği: Ramazan Köse (Dk. 25 Ferhat Kaplan), Hakan Aslantaş, Radzkou, Kulusic, Uğur Çiftçi, Doğa Kaya, Gosso (Dk. 82 Özgür İleri), Jimmy Durmaz, Petrovic (Dk. 65 Mervan Çelik), Zec, Stancu
Goller: Dk. 57 ve 71 Emre Belözoğlu (Penaltılardan) (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 56 Kulusic (Gençlerbirliği)

FENERBAHÇE PENALTILARLA GÜLDÜ

Maçtan önemli dakikalar;

- 71. dakikada Emre Belözoğlu yine topu ağlara yolladı. 2-0
-
70. dakikada Alper Potuk'a yapılan harekete hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
- 58. dakikada Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçti.
- 56. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı.
-
İkinci yarı konuk ekip Gençlerbirliği'nin vuruşu ile başladı.
-
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
- 22. Dakikasında Sow’un müdahalesi ile sakatlanan Gençlerbirliği kalecisi Ramazan oyundan sedye ile çıkartıldı. Alınan ilk bilgiler arasında kırık olma ihtimali varmış. Ramazan'ın yerine Gençlerbirliği'nde yedek kaleci Ferhat eldivenleri devraldı
- Fenerbahçe 7. dakikada Emenike ve Sow ile gole çok yaklaştı.
-
Karşılaşma ev sahibi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başladı.

MAÇTAN KARELER / GALERİ Süleyman Arat ve Emre Oktay'ın objektifinden

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

ERKEKLERİ ARATMIYORLAR

Karşılaşmada Fenerbahçeli kadınların tezahüratları erkekleri aratmıyor. Organize bir şekilde tezahürat yapan sarı lacivertli kadınlar en çok şu tezahüratları yaptılar
Burası Kadıköy buradan çıkış yok
Sarı- Lacivert (Karşılıklı)
Gençlerbirliği kadrosu okunurken ıslıkladılar.
Mustafa Kemal’in askerleriyiz.
Bizim için, saldır Fenerbahçe
İşte taraftar işe şampiyon…

Haberin Devamı

KADIN VE ÇOCUKLAR TRİBÜNDE

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak lider Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında evinde puan kaybetmek istemiyor. Sarı-lacivertliler, cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocukların tribünden izleyebileceği karşılaşmada rakibini yenerek, sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Ligde oynadığı son 4 deplasmanda 3 yenilgi, 1 beraberlik alarak 10 puan yitiren Fenerbahçe, bir yılı aşkın süredir ligde maç kaybetmediği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Gençlerbirliği'ni mağlup etmeyi amaçlıyor.

MAÇ ÖNCESİ SOYUNMA ODASI

Fenerbahçe Twitter hesabından maç öncesi soyunma odasından bir fotoğraf paylaştı

Haberin Devamı

Fenerbahçe 2-0 Gençlerbirliği


Yine yalnız bırakmadılar

Fenerbahçe dün Gençlerbirliği’ne karşı aldığı ceza nedeniyle erkek taraftarlarından yoksun olarak mücadele etti. Fakat onların yerine nöbeti devralan Sarı-Lacivertli kadın ve çocuklar yine takımlarını yalnız bırakmadı. Kendileri için dağıtılan 38 bin bileti tamamen tüketen taraftarlar takımlarına coşkuyla destek verdi.

Erkekleri aratmadılar!

Fenerbahçe’nin kadın ve çocuk taraftarları Gençlerbirliği maçında erkek taraftarları aratmadılar. Takımlarına 90 dakika destek veren kadın ve çocuklar maç öncesinde de futbolcuları tek tek tribüne çağırdı. Gençlerbirliği sahaya çıktığında rakibi “Yuhalayan” kadın ve çocuklar “Burası Kadıköy, buradan çıkış yok” sloganı attı.

Haberin Devamı


Fenerbahçe’den “vergi” göndermesi
Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen basın toplantısında ödenen vergi konusunun altını çizen Sarı-Lacivertli yönetim bu konudaki tavrını Gençlerbirliği maçında da sürdürdü. Futbol takımı sahaya ısınmaya çıktığında “Kulübümüz 2013 yılında 94 milyon TL vergi ödemiştir” pankartla sahaya gelirken, kadın ve çocuk taraftarlar da bu pankartı alkışladı.

Sow geri göndü!
Fenerbahçe’nin yıldız golcüsü Moussa Sow yaşadığı sakatlık sürecinin ardından Gençlerbirliği maçı ile sahalara geri döndü. Ligin 19. haftasında oynanan Eskişehirspor maçında sakatlanan ve bu hafta başında takımla çalışmalara başlayan Ersun Yanal’ın görev vermesiyle Gençler maçına ilk 11’de başladı. Böylelikle Emenike’den sonra Moussa Sow’a da kavuşan Yanal derin bir nefes alırken taraftarlar da Sow’a büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Haberin Devamı

Egemen ve Emre formayı geri aldı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, eski takımı Gençlerbirliği karşısında cezaları sona eren Egemen ve Emre Bölezoğlu’na ilk 11’de şans verdi. Kalede Volkan’ı görevlendiren Yanal, savunmayı Gökhan, Egemen, Bekir ve Caner ile kurarken orta sahada ise Mehmet Topal, Alper ve Emre görev yaptı. İleride ise Kuyt, Sow ve Emenike forma giydi.

11 yıl sonra
Fenerbahçe’nin 23. haftada Gençlerbirliği ile sahasında oynadığı maç teknik direktör Ersun Yanal için başka bir anlam ifade ediyordu. Yanal bundan tam 11 yıl önce 23 Nisan 2003’te bu stada Gençlerbirliği teknik direktörü olarak çıkmış ve o maç 3-3 bitmişti. O dönem Fenerbahçe tribünleri “Ersun Yanal Fener’e” diye tezahürat yapmıştı. İşte tam 11 yıl sonra Fenerbahçe taraftarların istediği oldu ve Ersun Yanal bu sefer Kadıköy’de Fenerbahçe’nin başında Gençlerbirliği karşılaşmasına çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!