Fener vurgun yedi: 1-0

Güncelleme Tarihi:

Fener vurgun yedi: 1-0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Müthiş bir tempoda oynanan maçta Trabzon, Tayfun, Erol ve Murat Yakın'dan yoksun sahaya çıkan F.Bahçe karşısında sayısız gol pozisyonu üretti. 2. dakikada Campbell'ın golü üç puanı getirirken, Vugrinec ve Selahattin'in birer şutları direkten döndü.

Fener savunması çöktü

Sahayı dikine kullanan ve uzun toplarla Fenerbahçe kalesine çabuk inen bordo mavililer Saffet ve Högh'ün kötü gününde olması nedeniyle bol hata yapan sarı lacivertlileri zor durumlara düşürdü. Rüştü inanılmaz kurtarışlar yaparak farkı önledi. Fenerbahçe'nin Moldovan, Baliç ve Boliç ile aradığı cılız gol çabaları sonuçsuz kaldı.

Ligde üç haftadır galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor, Fenerbahçe'ye patladı: 1-0.

Gol ise henüz dakikalar 2'yi gösterirken geldi. Trabzonspor maça golle başladı. 2. dakikada Högh ayağı çime takılınca top boşta kaldı, sağdan kaleye inen Selahattin altıpasta bomboş durumdaki Campbell'ı gördü. İngiliz futbolcuya dokunmak kaldı: 1-0.

14. dakikada Vugrinec'in uzuktan sert şutunu Rüştü çeldi, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

24. dakikada Ogün'ün uzun pasıyla Vugrinec ceza alanına girdi. Çaprazdan sert vuruşu üst direkte patladı.

34. dakikada Ünal nefis hareketlerle rakip ceza alanına sokuldu ve bir anda Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Rüştü çeldi, dönen topa Ünal ikinci kez vurdu, Rüştü yine başarılıydı.

43. dakikada karambol pozisyonunda son olarak Moldovan şutladı ancak top yandan auta gitti. Ve karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Milosevski yıldızlaştı

Trabzonspor, ilk yarıdaki yoğun temposuna rağmen ikinci yarıda da atak olan taraftı. Fenerbahçe'nin gol arayışları ise azdı ve cılızdı.

47. dakikada Moldovan ile sağdan gelişen atakta ortasını Boliç ıskaladı, sol çaprazda Baliç şutladı ancak vuruşunu Milosevski kornere çeldi.

49. dakikada Baliç'in sol kanattan ortasına ceza alanı içinde iyi yükselen Moldovan'ın kafa vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

51. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Ünal'ın orta şut karışımı sert vuruşunu Rüştü bloke etti.

58. dakikada Boliç'in arapasıyla sağdan Moldovan hareketlendi, defanstan sıyrıldı ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda şutladı, Milosevski topu son anda tokatladı.

61. dakikada Ünal ceza alanına girmeden sağ çaprazdan şutladı, Rüştü yerden gelen topu yatarak tehlikeyi önledi.

65. dakikada Moldovan ceza yayı üzerinden kaleyi yokladı ancak şutu az farkla auta gitti.

69. dakikada Boliç sağdan ortaladı, arka direkte bom pozisyonda Moshoeu yarım vole ile şutlamak istedi ancak başarılı olamadı.

71. dakikada sol çaprazda Selahattin şutladı, Rüştü ön direğe gelen sert şutu kornerle önledi.

73. dakikada Mehmet sağdan ceza alanına ortaladı, Campbell'in pasında Selahattin vurdu, yan direkten döndü.

STAT: Avni Aker

HAKEMLER: İbrahim Aksoy (**), Serdar Çakıroğlu (**), Akif Uğurdur (**)

TRABZONSPOR: Milosevski (***)- Ogün (***), Rada (***), Okan (***)- Mehmet İpek (***), Ünal (***), Feti (***), Selahattin (***) (Dk.90 Seyit Cem), Abdullah (***)- Vugrinec (****), Campbell (**)

YEDEKLER: Metin- Erdal, Dilaver, Orhan, Mehmet Zengin, Çetin

FENERBAHÇE: Rüştü (****)- Högh (*), Uche (***), Saffet (*)- Erkan (*) (Dk.66 Taner *), Kemalettin (*) (Dk.46 Boliç *), Metin Diyadin (**) (Dk.81 Faruk *), Moshoeu (**), Mustafa Doğan (*)- Moldovan (*), Baliç (**)

YEDEKLER: Murat Yakın- Serkan, Selahattin

GOL: Dk.2 Campbell (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Kemalettin (Fenerbahçe), Rada, Mehmet İpek (Trabzonspor)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!