Fener balyoz gibi

Güncelleme Tarihi:

Fener balyoz gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 00:00

Şampiyonluk hesapları yapan sarı lacivertli takım, genç bir kadroyla mücadele eden ezeli rakibi karşısında zorlanmasına rağmen kazanmayı bildi.

ERKEKLER Voleybol Birinci Ligi B Grubu’ndaki derbi maçta Fenerbahçe, Galatasaray’ı 3-1 yendi. Burhan Felek Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın atmosferi müthişti. Konuşurken sesinizi duyamadığınız, taraftarların tezahüratlarıyla inleyen bir salonda maç seyretmek başka bir keyif.

Her iki takım da centilmence mücadele etti. Ancak, ne yazık ki şeref tribününde oturan yöneticiler onlara ayak uyduramadı. Özellikle Galatasaray yöneticisi Okan Büke’nin agresif hareketleri, maçı gerdi. Hem de takımı 8-3 önde iken girdiği gereksiz polemik yüzünden oyunun durması ve devamında skorun 9-9’a gelmesi, yaptığı hareketin ne kadar yanlış olduğunun en iyi göstergesiydi. O seviyede bir yönetici iseniz kendinize hakim olmak zorundasınız. Aksi halde tribündeki taraftarlarla maçı izlemek zorunda kalırsınız.

Yıldırım ödüllendirilmeli

Fenerbahçe’deki iki Arjantinli’den, milli takıma çağırılmayan Chavez iyi bir oyuncu. Kaptan Burak çok iyi oynuyor. Arslan genç yaşında olgun bir pasör oldu. İyi bir smaçör takviyesiyle şampiyonluk potasında olurlar. Önemli maçları kaçırmayan Aziz Yıldırım’a, voleybola katkılarından dolayı özel bir şilt vermeliyiz.

Mütevazı bir bütçeyle mücadele eden Galatasaray’ın gençleri fena değil. Özellikle Kemal’de büyük iş var. Pasör Laurila ve Sırp Dordevic çok faydalı oyuncular.

Sonuçta güzel bir derbi izledik. Erkek voleybolunun seyri ve kalitesi bu sene de izlenmeye değer. Hakem İlhami Şenyurt, ortam elektrikli olmasına rağmen maça hakim oldu. Ancak defanstan çıkan toplara atılan parmak paslarındaki faulleri çalması lazım. Bu, voleybolun kalitesini de arttıracaktır.

GALATASARAY-FENERBAHÇE

l SALON: Burhan Felek

l
HAKEMLER: İlhami Şenyurt (***), Ebru Meriçkan (***)

GALATASARAY: Laurila (***), Dordevic (***), Türker (*), Kemal (**), Fabio (**), İbrahim (*) (Caner **, Onur *, Ahmet *, Ersin *)

FENERBAHÇE: Hakan (**), Arslan (***), Can (**), Burak (***), Chavez (***), Bidegain (**) (Nuri ***)

l
SETLER: 22-25, 25-23, 23-25, 22-25

l
SÜRE: 107 Dakika (24, 29, 28, 26)

YILDIRIM MÜDAHALE

1500 taraftarın izlediği maçın ikinci setinde Galatasaray yöneticisi Okan Büke’nin Fenerbahçeli oyunculara sözle sataşması, salondaki ortamı gerdi. Sarı lacivertliler Büke’ye sert biçimde karşılık verince iki taraf arasında ağız dalaşı yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, oturduğu yerden kalkıp olaya müdahale etti. Yöneticiler arasındaki bu gerginlik taraftarlara da yansıdı. Sahaya atılan bir patlayıcı madde nedeniyle maç bir süre durakladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!