Fener arayı açtı

Güncelleme Tarihi:

Fener arayı açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 00:00

Solomon’la tribünleri coşturan F.Bahçe Ülker, zengin kadrosunun karşılığını aldı, şampiyonluk yolunda avantaj yakaladı. Telekom ise, El Amin ve Dudley’yle direndi, yetmedi. 3’üncü maç Ankara’da

BEKO Basketbol Ligi’nde şampiyonluğu belirleyecek play-off final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom’u bir kez daha yıktı: 99-87. Solomon, Mirsad Türkcan ve Kinsey’le harika bir oyun sergileyen sarı lacivertliler, evindeki 2. maçı da kazanarak seride 2-0 öne geçti, şampiyonluk yolunda dev adım attı. El Amin ve Dudley’le direnen Telekom, 30 Mayıs ve 1 Haziran’da oynanacak serinin 3. ve 4. maçlarına ev sahipliği yapacak.

İlk maça bakarak F.Bahçe Ülker’in bu maçı rahat kazanacağını sananlar yanıldı. Telekom’da El Amin ve Dudley, sarı lacivertlileri evlerinde devirmek için tüm güçlerini sahaya yansıttılar. Ancak F.Bahçe Ülker’in kenardan gelen oyuncuları o kadar etkiliydiler ki, Ankara ekibi karşılarında bu kadro zenginliğini bir türlü geçemedi.

Psikolojik baskı

Telekom’un bu maçı kaybetmesinin nedenlerine baktığımda, her zaman takımına müthiş katkı yapan Haluk’un, Tutku’nun ve Barış’ın, El Amin ile Dudley’ye hiç yardımcı olmamaları görüldü. Takım halinde bu tip tansiyonu yüksek bir karşılaşmayı psikolojik olarak kaldıramamaları ve bu pota dibinde Dudley’den başka Fenerbahçe Ülker’i zorlayacak oyuncu çıkmaması yenilgiye zemin hazırladı.

Fenerbahçe Ülker cephesinden oyuna baktığımda ise, Solomon’un 23 sayı, 6 asistlik performansının ve takımını iyi yönetmesinin bu galibiyette yine ön plana çıktığını gördüm. Kenardan oyuna giren Mirsad’ın 22 sayı, 6 ribaundu ve Kinsey’in 17 sayı, 5 ribaundluk performansı da maçın sonucuna doğrudan etki eden faktörlerdendi. Bir de buna pota altında Semih-Oğuz ikilisinin hem hücumda hem savunmada inanılmaz uyumları da Telekom’un yenilgisinin sebeplerinden biriydi.

Tutku diskalifiye oldu

Hakemlere gelince, böyle tansiyonu yüksek karşılaşmada Fenerbahçe Ülker lehine çaldıkları faullerin aynı değerdeki faulleri Telekom’a çalmamaları, haklı olarak Ankara kenar ekibinin itirazına neden oldu. Bu arada Tutku’nun itirazlarını abartması bu oyuncunun teknik faulün ardından diskalifiye edilmesine sebep oldu. Tutku bu davranışıyla 3. maçta oynamayacağı gibi, hakemin yazacağı raporla ağır ceza alabilir.

á SALON: Abdi İpekçi

á HAKEMLER: Mehmet Keseratar (*), Zafer Yılmaz (*), Alper Altuğ Köselerli (*)

á FENERBAHÇE ÜLKER: Solomon (****) 23, Ömer Onan (**) 4, White (**) 8, Semih (**) 5, Oğuz (**) 8, Kinsey (***) 17, Mirsad (***) 22, Preldzic (**), Ömer Aşık (**) 4, Demir Kaan (**) 8

á TÜRK TELEKOM: El Amin (***) 33, Tutku (**) 9, Bekir (*), Lang (**) 10, Dudley (***) 24, Willams (*) 6, Haluk (**) 1, Barış (*), Muratcan (**) 4

á 1.PERİYOT: 25-25, á DEVRE: 52-46, á 3.PERİYOT: 80-69, á DİSKALİFİYE: 26.55 Tutku (Türk Telekom), á 5 FAUL: Semih 28.28 (Fenerbahçe Ülker)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!