Federer'den Nadal itirafı

Güncelleme Tarihi:

Federerden Nadal itirafı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 23:08

Erkekler tenisinin en büyük efsanesi Roger Federer, korta çıkmadan önce spor müdürlerinin sorularıyla terledi.

Haberin Devamı

ROGER FEDERER RAKİBİ OLMAKTAN EN FAZLA KEYİF ALDIĞI OYUNUCUYU AÇIKLADI: 1 NUMARAM NADAL

Djokovic ile oynadığımda da ortaya harika performanslar çıkabiliyor Agassi’nin zirvedeyken söylediğinin aksine ben bir hapishanede değil cennette gibi yaşıyorum
Kadınlar tenisinden bahsedersek Serena Williams’ın son döneme damga vurduğunu söyleyebiliriz

ERKEKLER tenisinin en büyük efsanesi Roger Federer, korta çıkmadan önce spor müdürlerinin sorularıyla terledi. İşte huzurlarınızda Majesteleri:
* En çok hangi rakibine karşı oynamaktan zevk alıyorsun? Nadal, Djokovic, Murray? (Mehmet Arslan-Hürriyet)

Federerden Nadal itirafı


Roger Federer: Nadal ve onun seviyesindeki isimlerle karşılaştığımda... Çünkü o zaman, oyunumu sürekli bir düzen içerisinde tutmam gerekiyor. Nadal’la kariyerlerimizin başlangıçlarımızda, Grand Slam finallerinde ve çok sayıda maçta karşılaştık. Ortaya güzel maçlar çıktı. Bu nedenle 1 numaram Nadal... Ama Djokovic ile oynadığımda da ortaya harika performanslar çıkabiliyor. İkisine karşı aldığım zevk birbirine yakın fakat tabii ki ikisinin de benzerlikleri ile farklılıkları var.

* Çok sayıda lakabınız var. Fedex, Majesteleri, Uzaydan Gelen gibi... Hangisi favoriniz? (Aydın Bayram-Star)

RF: Normal ismimi seviyorum biliyor musunuz (Gülüyor). Gazetelerin ve insanların sürekli bazı şeyleri daha popüler hâle getirmek için ‘en çılgın’, ‘en özel’, ‘en farklı’ dediğini görüyorum. Bence bu komik. Çünkü başlangıçta sadece tek gerçek isim var. Bu gidiyor ve yerine başka bir şey geliyor! “İsviçre’den Roger Federer” en iyisi...

ÖNCE AİLELERİ SONRA BEN
* Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz? Federer kanunları var mı? ‘Federer Holding’ diye bir şey konuşabilir miyiz? Başlarken bu noktaya gelebileceğini düşünüyor muydun? (Tayfun Bayındır-Milliyet)
RF:
Bir menajerim var. 4-5 kişilik bir de ekibim var. İş konusunda her zaman kontrol bende olmalı. Biri bana neyi nasıl yapacağımı, neye sahip olmam gerektiğini veya nasıl doğal olacağımı söylesin istemem. Finansal veya önemli kararlar verilecek konular için de geçerli bu durum... Bana, “Türkiye’de oynamak ister misin” denildiğinde, “Evet! Hadi bunu gerçekleştirelim” dedim ve kararımı verdim. Bence çok güzel bir iş oldu ve çevremdeki insanlar için bu çok önemli. Ekibimdeki insanlar işlerini çok seviyor. Bu kararımı da beğendiler. Doğru insanları yanımda tuttuğum ve onlarla çalıştığım için çok mutluyum. İnsan ilişkileri gerçekten çok önemli bir konu. Biz bir iş yaptığımız için bana yüzde 100’lerini vermeliler evet... Ama asla çocukları, eşleri, aileleri, sevgilileri veya bir hayatları olduğunu unutmuyorum. Onlara hayatlarına daima benden daha büyük bir pay ayırmaları gerektiğini söylüyorum.

Haberin Devamı

Federerden Nadal itirafı


* Kariyerinde inanılmaz başarılar var. Bundan sonra seni ne motive eder? 8. Wimbledon şampiyonluğu mu? 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalya almak mı? Yoksa tekrar dünya 1 numarası olmak mı? (Murat Özbostan-Sabah)
RF:
Ben her zaman kazanmaya devam edilmesi gerektiğini düşünürüm. Sürekli yüksek motivasyona sahip olmalısınız. Çünkü yenilmek ve duygusal olarak karışık hâle gelmek, başarının önüne geçer. Benim için başarı, katıldığım her turnuvada yarı finale kalmakla sınırlı olamaz. Kupaları kazanmak ve dünyadaki en iyi oyuncuları yenmek gerekiyor. Sakatlık yaşamadığım, seyahat etmekten hoşlandığım, başarılı olduğum, ailem bu durumdan hoşlandığı sürece ve kendime vakit ayırabildiğim sürece bu işe devam edeceğim. İstanbul gibi farklı bir yerde bir turnuva için bulunmak benim için çok ilginç... Wimbledon öncesi böyle ilginç yerlerdeki turnuvalara katılmak farklı hissettiriyor. Sadece tenis oynadığım zaman motive ve mutlu olabileceğimi söyleyebilirim.


BİZ KADINLARDAN BİRAZ DAHA POPÜLERİZ

* Kadın ve erkek tenisindeki ödüller konusunda kadınların bir itirazı var. Bu noktada ne düşünüyorsun? Bir de kadın tenisinde en çok hangi ismi beğeniyor? (Mehmet Arslan-Hürriyet)
- Ödüller konusunda yapılacak düzenlemelerin nasıl olacağı konusunda çok emin değilim. Fakat çoğu Grand Slam ve turnuvada ödüller benzer. Bizim onlarla aramızdaki farklara bakacak olursak, erkekler 5 set üzerinden oynuyor. Kadınlarsa 3... Bakıldığında, belki biz onlardan biraz daha popüleriz. Ve sonuç olarak bizim yıl sonu kazandığımız ödüller onlardan fazla oluyor. Kariyerimin başında Martina Hingis’in oynadığı dönemlerde o, Manica Seles, Steffi Graf gibi isimlere karşı mücadele ediyordu. Çok güzel maçlar izliyordum. Fakat kendi tenisime yöneldikten sonra kadın tenisine olan ilgim azaldı. Yine de Serena Williams’ın son döneme damga vurduğunu söyleyebiliriz tabii ki.

* Andre Agassi en tepedeyken, “Dünyanın en zengin ama en büyük hapishanesinde yaşıyorum. O kadar programlı çalışıyorum ki, yapmam gereken çok şey var” demişti. Buna katılıyor musun? Yapmayı özlediği bir şeyler var mı? (Tayfun Bayındır-Milliyet)
- Hayır öyle düşünmüyorum. Bu köşeye sıkışmış gibi hissettiğiniz anlarda söylenebilecek bir şey. Ben hayatımı cennette gibi yaşıyorum, hapiste değil. Ben 15 senedir tenis oynuyorum. Burada da popüler bir tenisçiyim. Ve İstanbul’a ilk kez geldim. Olaya şu açıdan bakarsak, burası çok karışık ve 20 milyon insan yaşıyor. Onların bile biraz köşeye sıkışmış hissettiğin eminim (Gülüyor). Onların hayatı normal yaşamaları için her şeyi yapıyorum. Kendimi elimden geldiğince ‘spot ışığı’ndan uzak tutmaya çalışıyorum. Medyadan uzak olduğumda mutluyum. Ama bazen medyaya yakın olduğumda da mutluyum. Bunun dengesini iyi ayarlamak gerekiyor. Bulunduğum noktadan dolayı çok mutluyum.

Haberin Devamı

BAŞARININ YOLU ÇALIŞMAKTIR
BENCE başarının yolu tamamen çok çalışmaktan geçiyor. Çünkü ben öyle yaptım. Fiziksel ve mental olarak zirveye çıkmanın yolu bu. Sadece yetenek yeterli değil. Küçük yaşlarda bu spora ilgi duyan çocukların kendilerini geliştirebilmeleri için neye ihtiyaç duyduklarının belirlenmesi çok önemli. Ben hobimi, işim ve hayatım hâline getirmem sayesinde 15-20 yıldır her günün sonunda hayalimi yaşıyor gibiyim.

Türkiye’ye geldiğim için çok sevindim
İSVİÇRE’de futbol takımımda çok sayıda Türk vardı. Aynı zamanda bir Türk kızı da vardı Basel’deki okulumda. Türkiye bizim için her zaman önemli bir konuydu. Onu sınıfa tanıtmak için hocamız, “Hadi Türkiye ve Türkçe hakkında konuşalım” demişti. Basel’de çok sayıda Türk’le tanıştım. Bir gün buraya gelebileceğimi de düşünüyordum, bunu istiyordum. Burada bir turnuvada oynayabileceğimi duyduğumda çok sevindim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!