Fauldü çaldım

Güncelleme Tarihi:

Fauldü çaldım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

Derbinin olay hakemi, "Bobo’nun pozisyonunda verdiğim faul kararının arkasındayım. Deivid’e ise ikinci sarı kartı göstermeliymişim, ancak bu pozisyonu görmedim. Bu derbi maçını kötü yönettiğime inanmıyorum" dedi.

TARTIŞMALI DERBİNİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

FENERBAHÇE-Beşiktaş derbisindeki yönetimi ve özellikle son dakikalardaki golü, öncesinde faul çaldığı için ağır eleştirilerin hedefi olan hakem İsmet Arzuman, kötü bir maç yönetmediğini söyledi. Hakkındaki eleştirilere ve maçtaki kritik pozisyonlara tek tek yorum getiren Arzuman, öncelikle "1-1.5 aylık süreçte Bosna-Hersekte maçtaydım, ümit milli maçlar için Fransa’daydım. Sonra Yunanistan’a gittim. G.Saray-Beşiktaş maçında 4. hakemdim. Antalya-Eskişekir maçındaydım. Kulüplerin tepkilerini cuma günü seyahatimize başlarken öğrendim. Hakkımda birşey bilen varsa söylesin, gerekirse ülkeyi terkederim" dedi ve eleştirildiği pozisyonlara şu yorumlara getirdi.

* Bobo, Gökhan’a faul yaptı

Bu pozisyon 90+4. dakikada oluyor. Havaya çıkan topçuyu elinizle kolunuzla bozarsanız bu fauldur. Bobo, Gökhan’dan daha uzun ama arkasında kaldığı için ve zamanlama hatası yaptığı için kendisine eliyle bir avantaj sağlamak istiyor ve ben bunun faul olduğunu düşünüyorum. Faulü çaldım, arkamı döndüm. Bu pozisyonda böyle büyük bir olay yaratacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Faulle, ben gidip gol olacak diye mi keseceğim yani. Düdüğümün sesinin duyulmaması bana yakışmadı. Sert çaldığını düşünüyordum, ama duyulmamış.

* Deivid’e sarı kart göstermeliymişim

Deivid yerdeki ayağına müdahale ediyor. Ancak TV ile maçta benim gördüğüm açı çok farklı. Ben burada pozisyonu zamanlama olarak görmüştüm. Burada Deivid’e ikinci sarı kartı göstermem gerekiyormuş. Ben orada Deivid’in sarısı var göstermeyeyim diye düşündüysem ailemin yüzüne bakamam, aynada kendime bakamam.

* Semih’in çekmesi  kart gerektirmez

Semih’in Ali Tandoğan’ın formasını çektiğini kardeşim ve eşim söyledi. Ben maçta bu pozisyonu hatırlamıyorum. Zaten bu pozisyonu görsem de ben sarı kart göstermezdim. Çünkü böyle bir çekme bana göre kart gerektirmez, her çekme sarı kart gerektirmez Ali’nin bu görüntüleri çok fevri gözüküyor ama orada "Formamı çekiyor hocam" dedi. Lugano’nun gözlük hareketini de görmedim.

Yıldırım Demirören’in "Arzuman görevi bıraksın. Sivasspor maçına PAF takımla çıkacağız" açıklamasına ise Arzuman, şöyle dedi: "Derbi yönetmek bir hakem için çok önemlidir. Pozisyon, yorum hatası yapmışızdır. 44 yaşıma bastım. 2008-09 sezonunda hakemliğim bitiyor. Ben derbide hakemliği bırakacak birşey yapmadım. Türk futboluna katkı sağlayacaksa buna da hazırım. Devlet memuruyum, mal varlığımız ortada. Bir aileyiz diyorlar ama birbirini bu kadar hırpalayan aile yok. Neden bu güvensizlik anlamıyorum. Maçtan sonra Beşiktaşlı yöneticiler Ertunç Soğancıoğlu ve Kenan Öner beyler çok fevri geldiler. Konuştuk. ’Siz de haklısınız, biz de haklıyız diyerek’ ayrıldılar, tatmin olduklarını düşünüyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!