Faturalar teknik direktörlere kesildi

Güncelleme Tarihi:

Faturalar teknik direktörlere kesildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Türkiye Birinci futbol Ligi'nin geride kalan 18 haftasında 27 teknik adam görev yaptı; 18 takımdan 11'i ilk yarıyı hocaları ile tamamlarken, Lig'de aradığını bulamayan 7 takım, teknik direktörleri ile yollarını ayırdı.
Haberin Devamı

Ligi'de, sezonun 18 haftalık ilk bölümünde, 18 takımda, 8'i yabancı olmak üzere toplam 27 teknik adam görev yaptı. Geride kalan haftalarda, lider Galatasaray ile birlikte, Fenerbahçe, Beşiktaş, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, İstanbulspor, Ankaragücü, Samsunspor, Trabzonspor ve Yimpaş Yozgatspor, sezona başladıkları teknik direktörlerle ilk bölümü tamamladılar.

Adanaspor, Bursaspor, Denizlispor, Erzurumspor, Gaziantepspor, Kocaelispor ve Siirt Jet-Pa Spor'da ise genellikle başarısızlık nedeniyle teknik adam değişikliklerine gidildi.

Yabancı teknik adamlardan Erzurumspor'da, Azeri Ruslan Abdullayev 2., Bursaspor'da da Alman Jörg Berger, 9. hafta sonunda görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar.

Yerli teknik adamlardan ise Adanaspor'da Hikmet Karaman, Denizlispor'da Tevfik Lav, Gaziantepspor'da Erdoğan Arıca, Kocaelispor'da Güvenç Kurtar ve Rasim Kara, Siirt Jet-Pa Spor'da da Sakıp Özberk, görevlerinden ayrıldılar.

İlk bölümde 2 takımda da görev alan yerli çalıştırıcılardan HikmetKaraman, 14 hafta Adanaspor'da görev yaptıktan sonra son 4 hafta Kocaelispor'a gelirken, 8. hafta sonunda Siirt Jet-Pa Spor'dan ayrılan Sakıp Özberk, 16. haftadan itibaren eski takımı Gaziantepspor'a döndü.

Deprem sonrasında pek çok futbolcusunu takımda tutamayan Kocaelispor, üst üste gelen yenilgilerin çaresisini teknik adamlarda aradı ve ligin en çok hoca değiştiren takımı oldu. Sezona Güvenç Kurtar ile başladıktan sonra, 3. haftada takımın başına Rasim Kara'yı getirp 11 hafta çalıştıktan sonra da 15. hafta maçına, antrenör Mahir Günak'ı çıkardı. Son olarak da Hikmet Karaman ile anlaşan körfez ekibi, ilk yarıyı yeni hocaları ile tamamladılar.

İlk 18 haftanın teknik adamları ve görev yaptıkları maçlar:

Adanaspor: Hikmet Karaman (14), Kemal Yıldırım (4)

Antalyaspor: Metin Ünal (18)

Beşiktaş: Nevio Scala (18)

Bursaspor: Jörg Berger (9), Nejat Biyediç (9)

Çaykur Rizespor: Karol Pecze (18)

Denizlispor: Tevfik Lav (4), Yılmaz Vural (14)

Erzurumspor: Ruslan Abdullayev (2), Sebati Öztürk (1), Stanislav Karas (15)

Fenerbahçe: Mustafa Denizli (18)

Galatasaray: Mircea Lucescu (18)

Gaziantepspor: Erdoğan Arıca (15), Sakıp Özberk (3)

Gençlerbirliği: Samet Aybaba (18)

İstanbulspor: Metin Türel (18)

Kocaelispor: Güvenç Kurtar (3), Rasim Kara (11), Mahir Günak (1), Hikmet Karaman (3)

Ankaragücü: Ersun Yanal (18)

Samsunspor: Bülent Ünder (18)

Siirt Jet-Pa Spor: Sakıp Özberk (8), Yaşar Erten (3), Slobodan Baglangiç (7)

Haberin Devamı
Trabzonspor: Giray Bulak (18)

Yimpaş Yozgatspor: Hüseyin Kalpar (18)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!