Fatih Terim'den önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terimden önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 16:38

Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı sonrasında İrlanda'ya başlayacak yaz kampı öncesi medyaya konuştu.

Haberin Devamı

A Milli Takım ve Türkiye futbolu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Terim'in konuşmalarından satır başları şu şekilde;


KOSOVA İÇİN SEFERBERLİK
Kosova'ya gelmemiz onlar adına önemliydi. Bundan sonra da ilişkilerimiz devam edecek. Şimdi ülkemizde prolisans başlıyor; Kosovalı futbol adamlarını davet ettik. Federasyon Başkanı Fadıl Vokri ile görüştük; işbirliği sürecek... Her türlü yardımı yapmaya çalışacağız.


"ALİ ŞEN AĞABEYE ÇOK ÜZÜLDÜK"
Burada hepimizin üzüldüğü Ali ağabey oldu. İlk gün Fadıl Vokri geldiğinde Ali ağabey de vardı yanında. Emeği çok fazlaydı. Çok üzgünüz tabii...


"DİSİPLİNLİ OYUN GÖRDÜM"
Güzel bir maç oldu. Skordan çok oyun önemliydi. Rakibini bilen ve saygı duyan bir ekibin disiplinli oyununu gördüm. Bu da beni sevindiriyor. Her oyuncunun istekli olması, kendini gösterme çabası hoşuma gidiyor. Artık daha zor maçlara başlıyoruz.


"SKOR ARTINCA YETER DEMEDİM"
Skor artınca 'yeter' falan demedim. Önemli olan buraya gelmemizdi. Milli takımın sahaya çıkmasıydı esas amaç... Sonuç olarak bir milli maç oynadık. Onu at, bunu atma diyemezdik. Oyuncularımız sahada ne veriyor ne vermiyor onu izliyoruz. Kiminin fizik, kiminin kilo problemi var. Amacımız hepsinin hazır duruma gelmedi.


"OZAN, TARIK VE İSHAK İYİ BAŞLADI"
Hazırlanış açısında güzel goller izledik. Ozan, Tarık ve İshak gibi oyuncular iyi başladı. Ozan daha 18-19 yaşında. Sağ bek, sol bek oynarken gördü herkes onu ama kimse stoper oynarken görmedi. Orta sahanın ortasında da oynatabilirim. Bunları yapabilecek kapasitede. Tarık iki tarafta da oynayabilecek kapasitede duruyor. İshak hem içeri hem dışarı iyi işler yapıyor. Bu yeteneklerden 10, 15 tane daha bulmalıyız. Olmalı yani... Olcay'ın golü hoşuma gitti.


"KİMİ KOYSAM OYNAR"
Bizim isteğimiz çok zor yapılan bir ilk 11 oluşturmak. Vardır ya kimi koysam oynar… Eşittir birbirine ama sabaha kadar bizi uyutmaz. Hani hangisini koysam adil ve doğru olması için... En az 25 kişilik bir kadro. Bir oyuncumuza bir şey olduğu zaman 'Allah yandık, nasıl, yerine kimi koyacağız' diye düşünmemek. Bu olmamalı. Kosova maçında mesela, Ozan’ın performansı bir örnek oldu. O yaştaki herkes şu an 'Ben de milli takıma gelebilirim' diyebilir. Sıkıntımız takımlarında oynamamaları; olmaz inşallah. Oynamaları gerekiyor. Bu kadronun içinde olması gereken birçok oyuncu var. Ama maalesef çok fazla şans bulamadıkları için iyi durumda değiller.


"TÜRKİYE'NİN TRİBÜNDE OTURACAK YABANCIYA VERECEK PARASI VARMI"
Türkiye’nin tribünde oturacak yabancıya verecek parası var mı? Ben bu penceren bakıyorum, herkes de öyle bakmalı.


MİLLİ TAKIM KAFİLESİ İRLANDA'DA
Öte yandan A Milli Futbol Takımı, Avrupa ve Amerika'da 3 Haziran'a kadar sürecek hazırlık kampları çerçevesinde pazar günü İrlanda Cumhuriyeti ile yapacağı hazırlık maçı için Dublin'e geldi. Milli takım kafilesini, Dublin Havalimanı'nda Türkiye'nin İrlanda Büyükelçiliği yetkilileri ve bir grup taraftar karşıladı. Karayoluyla kamp yapacakları otele geçen milliler, TSİ 20.00'de basına ve taraftara açık antrenman yapacak. Ay-yıldızlılar, 25 Mayıs Pazar günü İrlanda Cumhuriyeti ile hazırlık maçına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!