Fatih Terim

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Bu maça çıkan kadro, Fatih Terim'in hayal dünyasından çıkıp gelmiş gibiydi. Fatih Terim takıma vurucu ve delici adamları değil, sahada ipek gömleklerle gezinen futbolcuları koymuştu. Onlar elbette gerekliydi. Ama fizik mücadelede üstünlük sağlayacak adamlar sahada yoktular. Sonuç G.Saray'ın büyük hüsranı oldu ve Fatih Terim'e de önemli bir ders verildi.

İstatistiklere bakılınca, Fatih Terim'in ilk 11'e koyduğu Tugay Kerimoğlu ve Ergün Penbe oynadıkları süre içinde sahada yoktular. Onların eksik bıraktığı G.Saray ilk yarı mahkum oynadı ve mağlubiyet çanları daha o sıralarda çaldı. İstatistikleri en iyi olan, uzun süredir sahalarda görünmeyen Bülent Korkmaz'dı. Bülent Korkmaz 8 tane ikili mücadele kazandı, 1 ikili mücadele kaybetti ve sadece 1 yanlış pas verirken 3 doğru pas attı. Gica Popescu 5 ikili mücadele kazancı ile iyi görünüyor ancak onun artılarını 4 top kaybı ile Ümit Davala götürüyordu. Ümit Davala maç boyunca oyuna olumlu katkıda bulunamadı. Hakan Şükür, G.Saray'ın en çok olumlu pas atan adamıydı. Ama Gheorghe Hagi de olumlu paslarda Hakan Şükür'ün yanında yeralıyordu. Buna karşılık Hagi'nin iyi oynadığını söyleyemem. Suat Kaya ve Arif Erdem hatta Hakan Ünsal oyuna olumlu katkılarda bulunmak için geç kalmışlardı. Tren kaçtıktan sonra trene binmek isteyen umutsuz yolculara benziyorlardı.

Sonuçta G.Saray ilk defa karşısındaki bir rakibi hakimiyeti altına alamadı, ezemedi ve boğamadı. Demek ki, bu çocuklar yorulmuşlar ve şansları yorgunluklarıyla orantılı olarak geri tepmişti. Kaybedilen sadece üç puandı ama kazanılan Ali Sami Yen'deki muhteşem seyircinin galip G.Birliği'ni centilmence alkışlayarak soyunma odasına uğurlamasıydı. Demek ki G.Saray yenildiği zaman da en büyük olmayı başarıyordu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!