Fatih hoca zoru sever

Güncelleme Tarihi:

Fatih hoca zoru sever
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 00:00

SAMANDIRA Can Bartu tesislerinde bir basın açıklaması düzenleyen Fenerbahçe teknik direktörü Cristoph Daum, Fatih Terim’in Türk futbolu ve milli takım için büyük bir şans olduğunu belirterek “Ben milli takımımıza inanıyorum ve tüm kalbimle milli takımımızla birlikteyim. Elimden gelecek her şeyi yapmaya hazırım. Bugünkü maçta milli takımımıza başarılar diliyorum ve ‘Fatih hocam siz bunu başaracaksınız’ diyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TERİM AVRUPA VE DÜNYANIN SAYILI ANTRENÖRLERİNDEN 

Daum Fatih Terim’in sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Avrupa ve dünyanın sayılı antrenörlerden birisi olduğunu belirterek sürdürdüğü konuşmasında “Fatih Terim milli takımla Avrupa kupasında olağan üstü işler yaptı. Birçok iyi bir başarı elde etti. Almanya ile oynadıkları maçta çok sakatlıklar olmasına rağmen çok iyi bir maç oynadılar. Hatta sahada galibiyeti de hak eden bir Türkiye takımı vardı. İnanıyorum ki bugün de aynı performansı gösterecekler” dedi.

TERİM ZOR MAÇ İÇİN MUTLAKA ÇÖZÜM BULUR 

Bosna maçının zor geçeceğini bildiğini belirten Daum “Milli takımımızı zor bir maç bekliyor. Ancak Fatih Terim.ne kadar zor maç olsa da her zaman bir çözüm buluyor. Hatırlayın Avrupa şampiyonasına gitmeden önce aynı zor durum yaşıyorduk.ve  Norveç maçı öncesi milli takım zor durumdaydı. O zaman da Milli takım’ın Avrupa Şampiyonası’na gideceğine fazla kişi inanmıyordu. O gün kazanarak nasıl Avrupa şampiyonasına gittiysek, şimdi de kazanarak dünya şampiyonasına da gideceğimizi umuyorum, ben bu inançtayım” dedi.

Haberin Devamı

Bosna Hersek Milli Takımı'nın bu yıl gerçekten olağanüstü bir takım oluşturduğuna dikkat çeken Daum, “Çok dikkatli olmamız gerekiyor.Bosna güçlü bir takım orada her şeyin ortaya koyulması gerekiyor, yüreğinizle oynamamız gerekiyor. Ama bu tip maçlar o günkü performans belirler. İnanıyorum ki Fatih Terim orada en güzel şekilde en iyi kararları alıp iyi bir sonuçla dönecektir” dedi.

BİRÇOK DÜNYA YILDIZIMIZ VAR 

Daum Türk milli takımında Emre, Arda, Tuncay gibi birçok dünya çapında, üst düzey futbolcular olduğunu belirterek “Bu oyuncular böyle bir maçta çok önemli roller üstlenecektir. Kazanamamak gibi negatif düşüncelere hiç gerek yok. Pozitif düşünmemiz gerekiyor. Ben bu takıma inanıyor onlara başarılar diliyorum.” dedi.

MİLİ TAKIMDA SADECE FENERLİ FUTBOLCU YOK 

Daum bir gazetecinin “milli takımda oynayan Fenerbahçeli futbolcuların performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?’şeklindeki sorusunu “Milli takımda sadece Fenerbahçeli futbolcu yok,  sadece Türkiye için mücadele eden futbolcular var. O takımın da ismi Milli Takım. Milli Takım kazandığı zaman İster Bursaspor'dan ister Kayserisporlu futbolcular oynasın bu hiç önemli değil. Ben orada oynayan her futbolcu için gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

BURSASPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ 

Bir gazetecinin stresli bir milli maçtan dönecek Fenerbahçeli futbolcular ve sayıları artan sakat futbolcularla pazar günü deplasmanda oynanacak Bursaspor maçının zor geçip geçmeyeceğini sorması üzerine Daum, “Fenerbahçe şartlar ne olursa olsun bu maçı mutlaka kazanacak. Hedefimiz pazar günü sağlıklı olan futbolcularımızla Bursa’ya gidip en iyi mücadeleyi ortaya koyarak 3 puanı almaktır” dedi

DERBİYİ İKİ TAKIM DA KAZANABİLİR

Cumartesi akşamı oynanacak Galatasaray Beşiktaş derbisini değerlendiren Daum “Derbiler her zaman güzel ve heyecanlıdır. Her iki takım da kazanmak için sahaya çıkacak. Bakıldığında Galatasaray daha iyi bir çıkış yakaladı ve sezona  daha iyi başladı.Beşiktaş da iyi transfer yaptı ve sanırım gelecek haftalarda daha iyi olacak. Ben heyecanlı bir derbi bekliyorum. Bu maçı iki takım da kazanabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!