Faruk Süren

Güncelleme Tarihi:

Faruk Süren
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Ankara'da Türk futbolunun Büyük Millet Meclisi toplanacaktı ve yeni başkanını seçecekti. Ama olmadı... Her iki başkan adayı seçime 12 saat kala adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Olayın bu tarafı beni fazla ilgilendirmiyor. Üzüldüğümü ifade edeyim, o başka bir şey... Ama bu tamamen Celal Doğan'ın ve Mehmet Ali Yılmaz'ın şahsi tasarruflarıdır. Saygı duymak lazım...

Benim asıl kafamı bozan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren'in Genel Kurul öncesi takındığı tavırdır. Faruk Süren şu anda Galatasaray Spor Kulübü'nün Genel Kurul üyelerince seçilmiş bir başkandır. Yönetimi de öyledir... Ama ne yazık ki, Faruk Süren ve arkadaşları Galatasaray'ın ananelerinden ve Galatasaray'ın maddi manevi değerlerinden çok uzak kişilerdir. Bunu son Futbol Federasyonu başkanı seçiminde Faruk Süren başta, tüm yönetim kurulu apaçık ortaya koymuştur.

SÜREN NASIL DAVRANMALIYDI

Galatasaray Spor Kulübü Celal Doğan'ın yanında yer almıştır. Buna söyleyecek sözüm yok. Ama arkadan Alp Yalman, yıllardır Galatasaray Spor Kulübü'nde asbaşkanlık, başkanlık yapmış Alp Yalman, Mehmet Ali Yılmaz'ın listesinde asbaşkan olmuştur. Gerçek Galatasaraylının, Galatasaray'ın ananelerine ve vefasına sahip bir Galatasaray Spor Kulübü Başkanının takınacağı tavır aynen şöyle olmalıydı:

Ateş Ünal Erzen de bir Galatasaraylı küçüğümüzdür. Benim de sevdiğim bir kişidir. Ama Faruk Süren, Ateş Ünal Erzen'i Celal Doğan'ın listesinde bırakmalıydı ve şöyle konuşmalıydı:

‘‘Genel Kurul üyelerimiz seçimde Alp Yalman'ın yanında yer alacaktır. Zira Galatasaraylılık bunu icap ettirir.''

Faruk Süren'in böyle lafları söylemesini ber kenara bırakın, Genel Kurul öncesi bir şey daha öğrendim, aklım başımdan gitti. Faruk Süren ve Yönetimi, Genel Kurul üyelikleri olan Alp Yalman'ı ve Sami Çölgeçen'i haberleri olmadan unvansız bırakmışlar. Yani Genel Kurul üyelik apoletlerini sökmüşler.

ALP YALMAN VE SAMİ ÇÖLGEÇEN

Alp Yalman'a sordum, ‘‘Siz istifa ettiniz mi?'' dedim. ‘‘Yooo'' dedi. Şimdi olayın tersliğine bakın... 3813 numaralı yasa diyor ki, Genel Kurul üyeleri 4 yıl için seçilir. İstifa edenler varsa yerine yenileri seçilir. Aksi halde üyelerin 4 yıl sürece Genel Kurul'dan uzaklaştırılması söz konusu değildir.

Buradan şu anlam çıkıyor. Faruk Süren ne düşünmüşse düşünmüş, ne gibi düşmanlığı olmuşsa olmuş, Alp Yalman'ı ve Sami Çölgeçen'i Genel Kurul üyeliğinden çıkarmış ama yasaya karşı...

Genel Kurul'da bu konuyu bilen ve irdeleyen bir kişi ortaya çıksa, Galatasaray'ın ayıbı da ortaya çıkacak. Kaldı ki Alp Yalman ve Sami Çölgeçen, istenmedikleri yerde asla ve asla kalmazlar.

Hatırlarsanız başkanlığı döneminde ben de zaman zaman Yalman'ı eleştirdim. Zira biz Galatasaraylılar için özeleştiri ön planda gelir. Ama konu Galatasaray ise o bayrak altında toplanmak şarttır. Alp Yalman'ın babası Mustafa M.Yalman, Galatasaray Spor Kulübü'nün tarihine geçmiş bir büyüğümüzdür. Alp Yalman da onun oğludur, 15 yıla yakın Galatasaray'da yöneticilik yapmıştır. Süren'in Yalman'a bu hasmane davranışı asla affedilmemeli...

BAŞKANIN TUTARSIZLIKLARI

Haaa, az daha unutuyordum... Süren son gece Galatasaray'ın eski kaptanı Muzaffer Sipahi'yi arar, ‘‘Celal Doğan'ın listesine gireceksin'' der. Muzaffer direnir, ‘‘Başkanım der, biz 20 ve 20'nin üstündeki milli takım futbolcuları bir ilke etrafında toplandık. Profesyonel Futbol Yasası'nı çıkaran ve bizi Genel Kurulun içine sokan Mehmet Ali Yılmaz'a rey vereceğiz.''

Süren'in cevabı kesindir, ‘‘Bu bir Galatasaray Spor Kulübü Başkanının talebidir'' der. İşte size Faruk Süren'den bölüm bölüm, tutarsız ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanına yakışmayacak davranış biçimleri... Kararı siz verin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!