"Fabrika Voleybol Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Fabrika Voleybol Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 12:13

Çocuklara sporu sevdirerek hayatlarının bir parçası haline getirmek amacıyla hazırladığı "Fabrika Okul Projesi"ni uygulamaya başladı.

Haberin Devamı

TVF Başkanı Özkan Mutlugil, yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak göreve geldikleri günden itibaren Türk voleybolunu daha ileri götürmek için yoğun bir çalışma programı içinde bulunduklarını, bu çerçevede çeşitli projeler ürettiklerini söyledi. Göreve seçildiklerinde, ülke voleybolundaki artıları ve eksileri belirlediklerini dile getiren Mutlugil, "Ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. 81 ilimiz var. Bu nedenle birinci önceliğimiz olarak voleybolu Türkiye'nin her iline yaymaya karar verdik. Bununla ilgili antrenör seminerlerinin sayısını artırdık. Bölgelerde çevre illeri toplayarak antrenör seviyesini artırıyoruz" dedi.

Mutlugil, çocuklara yönelik hazırladıkları Fabrika Voleybol Projesini hayata geçirdiklerini anlattı. Projenin hedef kitlesi olan 6-12 yaş grubundaki çocukları voleybolla buluşturmayı ve onlara bu sporu sevdirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Mutlugil, şöyle konuştu:

"Fabrika Voleybol, federasyonumuz tarafından kurulmuş bir spor okuludur. Fabrika Voleybolun amacı; 6-12 yaş grubundaki bireylerin sporla tanışmasını sağlamak ve sporu sevdirerek hayatlarının bir parçası haline getirmektir. Bu bir performans voleybolcusu hareketi değildir. Sadece çocukların sporla ve voleybolla tanışmasını, ondan sonra hayat tarzı haline getirmesini istiyoruz. Voleybolcu, hakem, antrenör olabilirler ama sporun içinde kalabilmeleri için geliştirilmiş bir proje. Bu projeye Ankara'da başladık. Tahmin ediyorum iki ay içinde de Bursa'da ikinci şubemizi açacağız. Cengiz Göllü Voleybol Salonu, Bursa'daki merkezimiz olacak. Projeyi tüm ülkeye yaymak istiyoruz ama önceliğimiz Ankara, Bursa ve İzmir. Ondan sonra çevre illerde büyümek istiyoruz."

BAKMADAN GEÇME!