Fabio Capello Rus siyasetçilerin hedefinde

Güncelleme Tarihi:

Fabio Capello Rus siyasetçilerin hedefinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 12:48

Dünya Kupası'nda beklentilerin altında bir performans gösteren ve gruplardan çıkamayan Rusya'da siyasiler İtalyan teknik direktör Fabio Capello'ya büyük tepki gösterdi. Rusya'nın en tartışmalı siyaset adamlarından olan Vladimir Jirinovski, Capello için 'hırsız' ve 'açgözlü' ifadelerini kullandı. İtalyan teknik direktör kazandığı 8.2 milyon Euro ile Dünya Kupası'nınen çok kazanan teknik direktörüydü.

Haberin Devamı

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, Rus milli takımının gruplardan çıkma başarısı gösteremeden elenmesine rağmen İtalyan teknik adam Fabio Capello'dan bir istifa adımı gelmemesine tepki gösterdi. Rusya'nın en tartışmalı siyasilerinden olan Jirinovski, Capello'nun istifa etmemesini 'açgözlülüğüne' bağladı ve hayli sert ifadeler kullandı. "Yaptığı işe bakmalı ve istifa etmeli. Ancak o açgözlü olduğu için tabii ki istifa etmeyecek. Hiçbir şey yapmadan milyonlar kazanmak çok iyi. Takım kaybetti ancak bu durum onun maaş ödemelerini etkilemedi. Hırsız."

Bir diğer Rus siyasetçi Oleg Pakholkov ise Capello'nun aslında Rusya takımına inanmadığını ama para kazanmak için görevine devam ettiğini iddia etti.

Ancak siyasilerden gelen tüm bu sert eleştirilere rağmen Rusya futbolunun patronlar tam tersi düşüncedeler. Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaly Mutko, Capello'yu savunurken "onun yetkinliği ve yeteneklerini tartışmaya gerek yok" dedi. Mutko açıklamasının devamında sert eleştiriler getiren siyasilere de üstü kapalı olarak cevap verdi. "Bazı öfkeli kişiler Capello'ya ve bize yükleniyorlar. Ancak milli takım teknik direktörlük koltuğu test zemini değildir ve biz mantıksız deneylerden kaçınacağız."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!