'F1 kupasının bedeli ağır olabilir'

Güncelleme Tarihi:

F1 kupasının bedeli ağır olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 13:51

Formula 1 Türkiye GP'sinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın birincilik ödülünü vermesinin ardından başlayan krizle ilgili olarak İngiliz basını da Türkiye’nin ağır bir bedel ödeyebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

İngiliz Guardian gazetesi, Uluslararası Motor Sporları Federasyonu (FIA) İletişim Yöneticisi Richard Woods’un, federasyon olarak bu konuyu çok ciddi biçimde ele aldıkları sözünü aktardı. Haberde Woods’un Türkiye’ye verilebilecek ceza konusunda herhangi bir yorum yapmadığı ancak 1997 yılında İspanya’da yaşanan bir podyum gerginliği sonrasında o pistte bir daha hiçbir Formula 1 yarışının yapılmasına izin verilmediğini hatırlattığı kaydedildi.

'RALLİ ŞAMPİYONASI DA GİDEBİLİR'

Türkiye’nin Talat hamlesi nedeniyle ağır bir bedel ödeyebileceği değerlendirmesinde bulunan Times gazetesi ise Türkiye’nin sadece gelecek sene yapılacak Formula 1 yarışını değil aynı zamanda da Dünya Ralli Şampiyonası’nı kaybedebileceğini savundu.

'KASITLI SEREMONİ KORSANLIĞI'

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’ın FIA’ya birincilik ödülünü verecek ismi söylemediklerini itiraf ettiğini belirtilen haberde, FIA yetkililerinin, Talat hamlesini televizyon başındaki milyonlarca insana yönelik siyasi ve kasıtlı bir seremoni korsanlığı olarak değerlendirdiği ifade edildi.

Haberde, adı açıklanmayan Formula 1 yetkilisinin, İstanbul’da yaşananların, 1997’de İspanya’da yaşanan olayla karşılaştırıldığında çok daha büyük ve çok daha planlı ve siyasi anlamda çok daha manipülatif olduğunu söylediği ifade edildi.

Daily Telegraph gazetesi de 2007 sezonunda yapılması planlanan Formula 1 Türkiye Grand Prix’inin 26 Ağustos’ta düzenlenmesinin planlandığını ancak ödül töreninde yaşananlar nedeniyle bu yarışın tehlikeye girdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!