F.Bahçe bıraktığımdan güçlü

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe bıraktığımdan güçlü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 16:36

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Hollandalı Pierre Van Hooijdonk, sarı-lacivertli ekibin PSV Eindhoven'ı 2-0 yendiği maçta, forvet oyuncusu Semih Şentürk'ün performansından çok etkilendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Lig TV'deki Futbol Gündemi programının canlı yayınına katılan sarı-lacivertli eski futbolcu, soruları yanıtladı.

Fenerbahçe'nin forvet oyuncularıyla ilgili sorular yöneltilen Van Hooijdonk, Semih'in forvette tek başına oynayıp oynayamayacağı yönündeki soruya verdiği yanıtta, “Semih tek başına oynayabilir ama, o, Kezman'dan daha farklı bir santrfor. Birlikte de oynayabilirler. Semih'ten çok etkilendim. Geçen çarşamba akşamı müthiş şeyler yaptı takımı adına. Değişik bir pozisyonda oynuyor ama çok da başarılı oldu” dedi.

Performans olarak geçirdiği kötü dönemin ardından, sağ dizine atroskopi yapılan Kezman'ın kalitesinin asla tartışılamayacağını savunan Van Hooijdonk, “Hollanda'dan biliyorum, inanılmaz güzel goller attı. Bütün oyuncular birbirinden farklıdır. Zor bir zaman geçirdi. Herkesin adaptasyon süreci farklı olabilir. Şimdi zor zamanlar geçiriyor. Kimse kalitesinden bahsetmesin, çok kaliteli bir oyuncu. Birkaç gol atamaması onun kötü olduğu anlamına gelmez” diye konuştu.

“ROBERTO CARLOS TAKIMINI RAHATLATIYOR”

Roberto Carlos'un, Fenerbahçe'nin çıkışındaki katkısı için ne düşündüğü sorusu yöneltilen Hollandalı eski futbolcu, Brezilyalı oyuncunun, takımını rahatlatan bir yapısı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Brezilyalı yıldızın, çok tecrübeli olduğunu ifade eden Van Hooijdonk, “Futbolda her şeyi yaşamış çok fazla panik yapmayan bir oyuncu. Nerede ne yapması gerektiğini biliyor. Diğer oyuncular da ona bakıp rahat oynuyorlar. Takımını rahatlatan bir yapısı var” diye konuştu.
Van Hooijdonk, Alex'in performansı konusunda da, “İki değişik açıdan bakabilirsiniz. Alex'in performansı yükselince, Fenerbahçe'nin de performansı yükseliyor” yorumunu yaptı.

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunun, kendi oynadığı dönemdekinden daha tecrübeli bir yapıya sahip olduğunu belirten Van Hooijdonk, “Panik yapmıyorlar. Sürekli oyunu kontrolde tutuyorlar. Bu takımda oynamak isterdim tabii ki, ama bıraktığımdan daha güçlüler” dedi.
Hollandalı eski futbolcu, teknik direktör Zico için de, “Futbolculara daha arkadaşça yaklaşıyor” değerlendirmesini yaptı.

“OĞLUM, NURİ ŞAHİN'İN FORMASINI ALDI”

Van Hooijdonk, 7 yaşındaki oğlu Sidney'in, Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Nuri Şahin'in formasını aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Nuri Şahin'in sorulması üzerine, oğlundan örnek vererek konuşan Hollandalı futbolcu şöyle konuştu:

“Oğlum iyi bir futbolcu geldiği zaman onu anlayabiliyor, iyi olduğunu fark ediyor. Fenerbahçe'de ona bir forma alıyordum, sırtına Alex yazılmasını istiyordu. Hala da öyle. Feyenoord'u çok seviyor. Forma aldığında 'Hangi ismi istiyorsun?' dedim. 17 numarayı istediğini söyledi. Ben Feyenoord'da 9 giyiyordum, 17'nin benim numaram olmadığını söyledim. Nuri Şahin'i istediğini belirtti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!