Ezeli rekabette 324. randevu

Güncelleme Tarihi:

Ezeli rekabette 324. randevu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 10:20

Türkiye'de futbolun kalbi yarın Dolmabahçe'de atacak.

Haberin Devamı

Ezeli rekabetten ilginç notlar

Skoru penaltı golleri belirliyor

2010'un ilk derbisi

Son 10 maçta G.Saray üstün

Son 9 maçta sadece 1 kırmızı kart

Denizli'nin derbi karnesi

Beşiktaş'ın derbi stresi

Cimbom deplasmanda 3 puana hasret

İnönü'de 158. randevu

Derbide ilk golü atan kazanıyor

Kartal'ın kozu Bobo

Aslan Arda'ya güveniyor

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, Turkcell Süper Lig derbisinde BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Kariyerinde 14. derbisine çıkacak Aydınus'un yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz. Derbi maçta hakem gözlemciliğini Murat Ilgaz, federasyon temsilciliklerini ise Nail Kır ve Akın Kılavuz yapacak.

Beşiktaş ile Galatasaray, derbi maç hazırlıklarını basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ ZİRVEDEN KOPMAMAK AMACINDA

Derbi maça ev sahipliği yapacak 38 puanla 5. sıradaki Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek, zirve yarışında puan farkını indirmek amacında.

Bir maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde 22. haftaya giren siyah-beyazlılar, taraftar desteği altında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

13 golle ligin en az gol yiyen takımı unvanına sahip olan, buna karşılık sadece 22 gol atabilen (hükmen 3-0 sonuçlanan Ankaraspor maçı hariç) Beşiktaş'ta, derbi öncesi kaleci Ramazan dışında sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor. 18 Aralık'ta Bursaspor ile yapılan maçta sakatlanan Ferrari, yaklaşık 2 ay sonra forma giyebilecek duruma geldi.

Teknik adamlık kariyerinde özellikle derbi maçlarda sahaya sürdüğü sürpriz isimlerle maç öncesi kadro tahminlerini alt üst eden Mustafa Denizli'nin, Galatasaray karşısına çıkartacağı 11 merakla bekleniyor.

GALATASARAY LİDERLİĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

Derbi maça 46 puanla, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider başlayacak Galatasaray ise Beşiktaş'ı rakip sahada yenerek, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını daha da açmak amacında.

Haberin Devamı

Beşiktaş'a karşı BJK İnönü Stadı'nda son 13 sezonda sadece 1 kez kazanabilen sarı-kırmızılı ekip, Dolmabahçe'den galibiyetle ayrılarak, hem bu kötü istatistiğine son vermek, hem de zirvede kalmak istiyor.

Fenerbahçe ile birlikte ligin en golcü ekibi olan “Cim Bom”, Beşiktaş'ın aksine, derbi öncesi sakat futbolcular açısından sıkıntı yaşıyor.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları nedeniyle Baros, Kewell ve Gökhan yarın kesin olarak oynayamayacak. Sakatlıktan yeni kurtulan Sabri ve Jo hakkındaki kararın ise bugünkü idman sonrası verilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı ekipte Atletico Madrid maçı sonrası hafif sakatlıkları bulunan Caner ile Elano'nun ise derbide oynamasına engel bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Teknik direktör Frank Rijkaard, forvetteki sıkıntıyı, bu bölgede Arda veya Keita'yı oynatarak gidermek amacında.

OLASI 11'LER

Ezeli rakiplerin derbi maça şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Nihat, Yusuf, Tabata, Bobo.

Galatasaray: Leo Franco, Uğur, Neill, Servet, Hakan, Mehmet Topal, Mustafa, Keita, Elano, Giovani

EZELİ REKABETTE 324. RANDEVU

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yarın yapacakları Turkcell Süper Lig'de 2010'un ilk derbisiyle birlikte 324. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 86 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 323 maçın 113'ünü Galatasaray, 103'ünü Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 454 golüne, siyah-beyazlılar 428 golle karşılık verdi.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 101 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.
Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 101 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 36, Beşiktaş ise 28 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, “Cim Bom”un 121 golüne, “Kara Kartallar” 105 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray 3-0 kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!