Evet anlaştık

Güncelleme Tarihi:

Evet anlaştık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2003 02:02

Alman DSF Televizyonu'na demeç veren ünlü teknik direktör, ‘‘Fenerbahçe'ye gidiyorum. Herşey bitti. İş sadece imzaya kaldı’’ dedi. Sarı lacivertli yönetim de Daum'un istediği Zenden, Overmars, Stam, Kovaçeviç ve Geremi'nin transferi için çalışmalarını sürdürüyor.

Tercihim Türkiye

Fenerbahçe'nin 3 Haziran'da sözleşme imzalamaya hazırlandığı teknik direktör Christoph Daum, sarı lacivertli takımla kesin olarak anlaştığını dün açıkladı. Ünlü çalıştırıcı, Alman DSF Televizyonu'na verdiği demeçte, ‘‘Ne Avusturya'da kalacağım, ne de Almanya'ya döneceğim. Benim tercihim Türkiye, Fenerbahçe'ye gidiyorum. Herşey bitti. İş sadece imzaya kaldı’’ dedi.

40 milyon dolar

Sarı lacivertli yönetim de Christoph Daum'un listesindeki 5 futbolcunun transferi için düğmeye bastı. Austria Wien ile yollarını ayıran Alman hocanın istediği Zenden, Overmars, Stam, Kovaçeviç ve Geremi için temaslara başlayan yönetim, kesenin ağzını açıyor. Transfer dönemine 40 milyon dolarlık taze parayla girmesi beklenen yönetim daha çok bonservisi elinde bulunan oyuncuları tercih ediyor.

Zenden ‘evet’ dedi

Zürih'te başkan Aziz Yıldırım ile görüşen Hollandalı Zenden'in prensipte evet dediği öğrenildi. Barcelonalı Overmars ve Laziolu Stam'ın menajerlerinden de ilk etapta olumlu cevap alındı. Real Sociedad'da bu sezon başarılı bir performans sergileyen Kovaçeviç'le de ilgilenen sarı lacivertli yönetim ayrıca Real Madrid'in Middlesbrough'da kiralık oynayan futbolcusu Geremi ile de söz kesti.

Alternatif liste

Listesindeki 5 yıldızın öncelikli olarak alınmasını isteyen Daum'un alternatif isimleri de sözleşme imzaladıktan sonra rapor halinde yönetime sunacağı öğrenildi. Alman çalıştırıcının daha önce ekibine izlettirdiği Brezilyalı oyuncular için karar aşamasında olduğu, ayrıca Aston Villa'da oynayan Alpay'ı da istediği bildirildi.

İşte Daum’un listesi

DARKO KOVAÇEVİÇ

Soyadı: Kovaçeviç

Adı: Darko

Kulübü: R.Sociedad

D.Tarihi: 18.11.1973

Boyu: 1.87, Kilosu: 79

Mevkii: Forvet

NDJİTAP GEREMİ

Soyadı: Geremi

Adı: Ndjitap

Kulübü: Midlessbrough

D.Tarihi: 20.12.1978

Boyu: 1.80, Kilosu: 78

Mevkii: Orta saha

MARK OVERMARS

Soyadı: Overmars

Adı: Mark

Kulübü: Barcelona

D.Tarihi: 29.03.1973

Boyu: 1.73

Kilosu: 72

Mevkii: Forvet

BOUDEWİJN ZENDEN

Soyadı: Zenden

Adı: Boudewijn

Kulübü: Chelsea

D.Tarihi: 15.08.1976

Boyu: 1.72, Kilosu: 70

Mevkii: Orta saha

JAAP STAM

Soyadı: Stam

Adı: Jaap

Kulübü: Lazio

D.Tarihi: 17.07.1972

Boyu: 1.90, Kilosu: 86

Mevkii: Defans
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!