EuroBasket'e 5. torbadan katılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

EuroBaskete 5. torbadan katılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 18:38

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın kuraları, 18 Kasım Pazar günü Slovenya’nın Postonja Mağarası’nda çekilecek.

Haberin Devamı

A Milli Takımımızın da mücadele edeceği EuroBasket 2013’ün kura çekimi 18 Kasım Pazar günü TSİ 19:00’da Slovenya’da yapılacak.

4-22 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan EuroBasket 2013'in kuraları öncesinde ev sahibi Slovenya’nın yanı sıra Olimpiyatlar ve Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nda EuroBasket vizesi almayı garantilemiş olan Makedonya, Fransa, Büyük Britanya, Yunanistan, Litvanya, Rusya ve İspanya takımları ilk 2 torbada yer alırken, geri kalan takımlar Eurobasket 2013 Elemeleri’ndeki performanslarına göre sıralandılar. Grup maçlarını namağlup tamamlayan İtalya, Hırvatistan, Almanya ve Karadağ üçüncü torbada yer alırken, grupları 6 galibiyet ve 2 mağlubiyetle kapatan Finlandiya, Polonya, Ukrayna ve Bosna Hersek takımları da dördüncü torbaya yerleşti. Türkiye ise Gürcistan, Belçika ve Letonya ili birlikte beşinci torbada yer buldu. Altıncı ve son torbada ise Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İsrail ve İsveç takımları sıralandılar.

Haberin Devamı

Yaklaşık olarak 600 misafirin davet edildiği kura çekimine A Milli Takımımız adına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Erkek Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve TBF-FIBA Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Emir Turam katılacak. EuroBasket 2013’ün Slovenya temsilcileri Ivo Daneu, Raso Nesterovic ve Peter Vilfan’ın yanı sıra ev sahibi ülkeden Aljosa Zorga, Ukrayna'dan Alexander Volkov, İspanya’dan Jorge Garbajosa ve ülkemizden İbrahim Kutluay gibi eski basketbolcular da 24 takımın yer alacağı 6 grubu belirlemek için kura çekiminde sahnede olacaklar.

Eurobasket 2013 Kura Çekimi torbaları şu şekilde;

EuroBaskete 5. torbadan katılıyoruz

Kura çekimi öncesinde değerlendirmelerde bulunan TBF Erkek Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, takımımızın sakatsız ve eksiksiz olduğu zaman çok önemli bir kadro gücüne sahip olduğunu dile getirerek, “Avrupa Şampiyonası’nda 5. torba olmamız bence çok önemli değil. Birinci torbada da olsak yine çok güçlü takımlarla aynı gruba düşebilirdik. Tabii ki keşke kurada çıksa dediğimiz ekipler de var. Örneğin birinci torbada Makedonya, ikinci torbada Büyük Britanya gibi şanslı kuralar çekme ihtimali de bulunuyor. Bence 2011’de kura açısından çok şanssızdık. Ama zaten kuranın heyecanı da burada; çok güçlü bir gruba da düşebilirsiniz, tercih edebileceğiniz bir gruba da… Doğal olarak şampiyonaya daha hafif bir grupta başlamayı isteriz. Fakat çok üst düzeyde 5-6 takımın katılacağı bir turnuva olacak. Daha önce de açıkladığımız gibi yeni oluşumdaki hedeflerimiz arasında Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak var. İnşallah kura çekimi hayırlı olur. Slovenya bir basketbol ülkesi, çok büyük bir organizasyon olacak. Umarım çok tercih etmediğimiz takımlarla eşleşmeden, daha ılıman bir grupta başlarız” dedi.

Haberin Devamı

Yeni format gereği daha fazla maç yapacaklarını fakat bu durumun takımı etkilemeyeceğini dile getiren Erdenay, oyuncularımızın son durumlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunurken, “Ömer Aşık çok sert ve kuvvetli bir oyuncu. Houston’da daha fazla şans bulunca buna skor üretimini de eklemeye başladı. Ömer, Milli Takımımız için de çok önemli. Kendisiyle 2 hafta önce görüştüm. Oradaki konumundan gayet memnun. Bu performansını Milli Takım’a da çok olumlu yönde yansıtacaktır. Hidayet Türkoğlu geçirdiği ameliyattan sonra geçmiş olsun demek için telefon açtım, üzgündü.  Kendisi takımımızın kaptanı, ABD’de tekrar görüşeceğiz. Slovenya’da oynama kararı alması bizim için sevindirici olacaktır. Ersan İlyasova çok iyi bir kontrat yaptı ama Milwaukee’de roller henüz oturmadı. Fakat ben onun takımı toparlayıp daha iyi oynayacağından eminim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise bu yeni formatta kuraya gireceğimiz torbanın çok önemi olmadığını söylerken, “Her torbada çok güçlü takımlar var. 2013’te 24 takımla düzenlenecek şampiyonaya katılacak ekiplerin 10-11 tanesi madalya adayı. O yüzden burada torbadan ziyade kuralar çekildikten sonra oluşacak gruplar önem taşıyor. Örnek olarak birinci torbada İspanya, Fransa, Rusya gibi çok önemli ülkeler var. Makedonya ise zayıf rakip olarak gözüküyor. İkinci torbada ev sahibi Slovenya yer alıyor. Ayrıca Yunanistan ve Litvanya gibi iki basketbol ülkesinin gücünden bahsetmemize gerek bile yok. Dolayısıyla burada Büyük Britanya zayıf kalıyor. 3. ve 4. torbalarda birbirine denk takımlar var. 6. torbada ise Sırbistan öne çıkıyor. 4 grup oluşacak. İnşallah kuralar sonunda şampiyonaya daha rahat başlayabileceğimiz bir grupta yer alırız. Sonuçta Avrupa Şampiyonu olmak istiyorsanız kuvvetli takımları yeneceksiniz. Fakat hem rahat bir grup, hem de rahat bir fikstür bize avantaj sağlayacaktır” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Hedefimizin her zamanki gibi madalya olduğunu yineleyen Akkaş, “Milli Takımımız 79-80 ve 86-87 jenerasyonlarıyla beraber çok önemli bir nesle sahip. Avrupa basketbolunda söz sahibiyiz ve rakiplerimiz bizden çekiniyor. Hedefimiz her zamanki gibi madalya olacaktır ama adım adım ilerlememiz gerekecek. İlk önce grubumuzdan çıkacağız, sonra finale doğru gitmek istiyoruz. Teknik, idari ve oyuncu kadrosu olarak bunu yapabilecek güçteyiz. İnşallah iyi bir hazırlık süreci de geçiririz, rahat bir gruba düşeriz ve avantaj yakalayarak daha emin adımlarla yürürüz. Ancak grubumuz ne kadar kolay veya zorlu olsun, takımımız herkesin göğsünü kabartacak bir mücadele içerisinde olacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!