Eşref'in halefi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Eşrefin halefi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 12:49

Gençler çekiç atmada kendine ait Türkiye rekorunu 3 metre geliştirip dünya sıralamasında zirveye çıkan ve dünyada tüm zamanların en iyi 5. derecesini elde eden milli sporcu Özkan Baltacı, olimpiyatlarda Türkiye'nin umudu oldu.

Haberin Devamı

Ankara'da geçen hafta düzenlenen Kulüplerarası Gençler Atletizm Ligi Eleme Yarışmaları'nda kendine ait 77.81 metrelik Türkiye rekorunu 81.16'lık derecesiyle geliştiren Fenerbahçe Kulübü sporcusu Baltacı, atletizm otoritelerince çekiç atmada olimpiyat ikincisi Eşref Apak'ın halefi olarak görülüyor. Baltacı, yaptığı açıklamada, "Aslında biz bu rekoru bir sene öncesinden bekliyorduk, zira antrenman verilerimiz 80 metrenin üzerini gösteriyordu. Ancak nasip bu zamanaymış" dedi.

Çekiçte 77 metreden direkt 80'in üzerine çıkmanın oldukça büyük bir başarı olduğuna dikkati çeken Baltacı, "Ben ve antrenörüm için bu çok büyük bir mutluluk. Bir sporcu için 79,99 başka, 80 metre çok başka bir duygudur" diye konuştu. İzmir'de 14 yaşında beden eğitimi öğretmeni Recep Günay tarafından keşfedilen başarılı sporcu, "Başlarda brıkmayı düşünsem de yılmadan sporla okulu devam ettirdim ve bugünlere geldik. Gençlerde dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğüm var, yıldızlar Türkiye rekoru da hala bende" ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon büyüklerde yarışacak

Baltacı, gelecek sezon büyükler kategorisinde yarışıp 7 kilo atmaya başlayacağını söyledi. Önümüzdeki yıllarda 75 metre gibi bir derecenin, kendisini çok güzel yerlere taşımaya başlayacağını dile getiren Baltacı, "Avrupa şampiyonalarında ve kupalarında madalyalar hedefleyeceğiz. Hedeflerimiz inşallah olimpiyatlara doğru uzayacak" diye devam etti. Fatih Eryıldım ve Eşref Apak'ı hem karakter hem de sporculuk açısından kendine örnek aldığını belirten milli çekiççi, "İkisi de çekiçte Türkiye'nin ekollerinden. Diskçi Ercüment Ağabeyimin de (Olgundeniz) 'Ben spora spor olarak değil de iş olarak gidiyorum' sözü, benim için bir felsefe oldu. Artık antrenmana değil de işe gidiyormuşum gibi çıkıyorum evden. Bu da bana ayrı bir motive sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) okuduğunu da belirten Baltacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çekiç atmada güç, denge, konsantrasyon ve motivasyon hepsi bir arada. Özel ve sosyal hayatım neredeyse yok. Her yönüyle zorlayıcı bir spor. Ailemde spor yapan tek kişi benim, miskin bir ailemiz var. Ancak bana çok destek veriyorlar. Özellikle dünya ikincisi ve Avrupa üçüncüsü olduktan sonra destekleri iyice arttı."

Antrenörü Erdal Eryıldırım ile sporu uzun vadeli düşündüklerini vurgulayan Baltacı, sözlerini "Bir iki yıllık başarılar olmasın, ülkemizi uzun yıllar temsil edelim diye ileriye dönük antrenman sistemi yürütüyoruz. Bir gün aktif sporu bıraktığımda, elimden geldiğince deneyimlerimi gelecek nesillere yansıtmaya çalışacağım" şeklinde tamamladı.

Antrenör Eryıldırım

Baltacı'nın antrenörü Erdal Eryıldırım da başarılı sporcuyu 2 yıldır çalıştırdığını belirterek, "Güzel bir uyum yakaladık, gayet başarılı gidiyor. Çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık" dedi. Öncelikli hedeflerinin 2015 Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda birincilik olduğunu ifade eden Eryıldırım, "Çalışmalarımızı şimdiden ona göre yapıyoruz. Ancak tabii ki en büyük hedefimiz 2016 ve 2020 Olimpiyatları. Rio'da ilk 3, inşallah 2020 de İstanbul'da düzenlendiğinde şampiyonluk istiyoruz" diye konuştu. Haftada 6 gün çift antrenman yaptıklarını söyleyen Eryıldırım, "Günde 5-6 saat çalışıyoruz. Özkan'la ağabey-kardeş gibi bir uyum yakaladık. Çok uyumlu, akıllı ve efendi bir sporcu. Spor ahlakı ne gerektiriyorsa onları yapan bir sporcu. Yatmasını, kalkmasını, dinlenmesini, beslenmesini biliyor. Böyle bir sporcuyu çalıştırdığım için şanslıyım" ifadelerini kullandı. Milli çekiççi Eşref Apak'ın, Türkiye'de çekicinin önünü açtığını belirten Eryıldırım, "Yeni bir Eşref doğuyor diyebiliriz. Özellikleri de Eşref'e çok yakın" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!