Eşref Apak'a “gümüş madalya” müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Eşref Apaka “gümüş madalya” müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 11:17

2004 Atina Olimpiyatları'nda çekiç atmada ikinci olan ve genetik pasaportunda doping maddesine rastlanılan Belarus Ivan Tikhon'un gümüş madalyasının bronz kazanan Eşref Apak'a verilmesi gündemde.

Milli çekiççi Eşref Apak'ın antrenörü Artun Talay, yaptığı açıklamada, Tikhon'un, Londra Olimpiyatları'nda yasaklı madde kullandığının saptanmasından sonra Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından yakın takibe alındığını söyledi.

Ivan Tikhon'nun, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan dopingli olduğu gerekçesiyle diskalifiye edildiğini hatırlatan Talay, “Bu sporcunun genetik pasaportu IOC tarafından incelendi ve Atina'da da doping maddesi kullandığı belirlendi. Büyük olasılıkla, Tikhon'un gümüş madalyası üçüncü olan Eşref Apak'a verilecek” dedi.

Talay, IOC'nin doping konusundaki taviz vermeyen tutumuna dikkati çekerek, “IOC, olayın üzerine kararlılıkla gitti. Bizim olimpiyat komitemiz de IOC'ye gerekli başvuruyu yapacak. Olayın hukuki boyutu biraz zaman alabilir. Ancak, Eşref Apak, gümüş madalyasına er ya da geç kavuşacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!