Eskrimde büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Eskrimde büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 14:16

Taşkent’te devam eden Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası’nda dün piste çıkan Engin Batuhan Menküeri, Yıldızlar Erkek Flöre branşında çok önemli bir başarıya imza atarak çeyrek final oynadı ve şampiyonayı 8. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Engin Batuhan Menküer ilk turda 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ederek direkt eleme tablosuna 21. sıradan yerleşti. 128’lik tabloyu maç oynamadan geçen Engin Batuhan Menküer 64’lük tabloda Alman rakibi Rosario Vella’yı 15-5 mağlup ederek ilk 32 arasına girdi.

32’lik tabloda Belçikalı Stef De Greef’in rakibi olan başarılı flörecimiz bu maçı da 15-10’luk skor ile kazanmayı bildi. Engin Batuhan Menküer 16’lık tabloda İtalyan Sebastiano Bicego’ya da 15-14 üstünlük sağlayarak adını çeyrek finale yazdırdı.
Engin Batuhan Menküer çeyrek finalde Rus Grigoriy Semenyuk ile eşleşti. Maçın büyük bölümünü 1-2 sayı farkla önde götüren sporcumuz son bölümde skor avantajını kaybetti ve 15-11 mağlup oldu.

Yıldızlar kategorisinde son sezonunu oynayan Engin Batuhan Menküer şampiyonayı 8. sırada tamamladı. Bu derece Türk eskrim tarihinin en önemli başarılarından biri olarak kayıtlara geçti. Eskrim severlerimizin büyük bir heyecan içerisinde internet üzerinden yayınlanan maçlarını takip ettiği Engin Batuhan Menküer, Rus Grigoriy Semenyuk’u mağlup edip yarı finale kalmayı başarsaydı ülkemize ilk Dünya Şampiyonası madalyasını getirmiş olacaktı.

Haberin Devamı

YILDIZLARDA ŞAMPİYON OLGA NIKITINA

Dünya Şampiyonası madalyasına en çok yaklaşanlardan bir diğer sporcumuz erkek flörecilerimizden Tevfik Burak Babaoğlu olmuştu. Babaoğlu, 2013 senesindeki Gençler Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final oynamış ve 6.’lık elde etmişti.

Taşkent’teki turnuvada ter döken diğer sporcularımızdan Tolga Yeşil ise ilk turda 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. Direkt eleme tablosuna 62. sıradan yerleşen sporcumuz 128’lik tabloda Özbek Halillo Sharipov’u 15-8 yenerek adını ilk 64 arasına yazdırdı. Tolga Yeşil 64’lük tabloda Japon Yuto Ueno’ya 15-4 yenilerek elendi ve 60. oldu.
Diğer flörecimiz Amil Efe Say pul maçlarında 1 galibiyet ve 5 mağlubiyet elde edip ilk turda elendi. Amil Efe Say şampiyonayı 75. sırada tamamladı.

Erkekler Flöre branşındaki final maçı Rus Grigoriy Semenyuk ile Amerikalı Samuel Moelis’i karşı karşıya getirdi. Rus rakibine 15-12 üstünlük sağlayan Samuel Moelis Dünya Şampiyonu olurken Grigoriy Semenyuk ikincilikte kaldı. Bir diğer Amerikalı Geoffrey Tourette ve Macar Tamas Meszaros ise üçüncülük kürsüsünde yer alan isimler oldular.
Madalyaların sahiplerini bulduğu bir diğer branş da Yıldızlar Bayan Kılıç idi. Bu branşta da ülkemiz 3 sporcu ile temsil edildi.

Yelin Büşra Ataer ilk turda 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde ederek ikinci tura 41. sırada yükseldi. 64’lük tabloda karşılaştığı Alman Valentina Volkmann’a 15-10’luk skor ile mağlup olan Yelin Büşra Ataer elendi ve 42. oldu.
Beyza Demiray da ilk turda 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. İkinci tura 43. sırada yükselen Beyza Demiray 64’lük tabloda Kanadalı Veronique Lamarre’ye 15-8 yenilerek şampiyonaya veda etti. Sporcumuz şampiyonayı 43. sırada tamamladı.

Doğa Acar ise ilk turda galibiyet elde edemeyerek elendi ve 56. oldu.
Yıldızlar Bayan Kılıç branşında Dünya Şampiyonluğu unvanını Rus Olga Nikitina elde etti. Final maçında Rus rakibine boyun eğen İtalyan Lucia Lucarini gümüş madalya kazanırken bronz madalyalar Japon Misaki Emura ve Rus Alexandra Klimova arasında paylaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!