Eski dünya şampiyonu Alonso'nun lastik testi isyanı

Güncelleme Tarihi:

Eski dünya şampiyonu Alonsonun lastik testi isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 15:57

2005 ve 2006 yıllarında Michael Schumacher'i yenerek dünya şampiyonluğuna ulaşan Fernando Alonso, 2017 Pirelli lastiklerini sadece Ferrari, Mercedes ve Red Bull'u test edecek olmasını 'haksızlık' olarak yorumladı.

Haberin Devamı

Formula 1'de 2017 yılında daha geniş lastiklere geçilirken, Pirelli bu lastikleri sadece Mercedes, Ferrari ve Red Bull'un test etmesine izin verdi.

Mevcut pilotlardan Rosberg, Wehrlein, Raikkonen ve Vettel gibi isimler 2017 lastiklerini geçtiğimiz haftalarda test ettiler.

Buna karşılık McLaren, Williams, Renault gibi büyük takımlar 2017 lastiklerini test etmedi ve bu durum eski dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun hoşuna gitmedi.

Ferrari, Red Bull ve Mercedes'in 2017 lastiklerini test etmesi hakkında konuşan Alonso "Gelecek yılın lastiklerini daha şimdiden test etmek ve lastik davranışlarının nasıl olacağını bilmek, kendinizi gelecek yıla hazırlama açısından kesinlikle daha iyi."

"2007 yılında (Michaelin'den Bridgestone'a geçiş) bilinmeyen bir lastiğe geçişte benzer bir durum vardı. 2011'de Bridgestone'dan Pirelli'ye geçişte yine benzer şartlar vardı."

Haberin Devamı

"O zaman durum herkes için aynıydı. Ama şimdi az sayıda sürücü ve takım bu lastikleri test ediyor. Bence bu haksızlık."

"Yeni lastiklerin nasıl olacağını söylemek zor. Ne yazık ki çok az sürücü onları test edecek. Aynı fırsata sahip olmak güzel olurdu. Sonuçta bu araç tasarımına etki eden bir şey."

"En iyi lastiği umalım, geçmişte lastiklerle çok az test yapardınız. Bu nedenle bazı sorunlar çıkardı. Ama artık bir test programı var ve bu yüzden daha güzel lastikler bekliyorum."

Eski dünya şampiyonu Alonsonun lastik testi isyanı
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!