Eşfak Aykaç'ı kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Eşfak Aykaçı kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2003 01:56

Türk futbolunun unutulmaz ismi, 85 yaşında hayata veda etti. Eşfak Aykaç'ın cenazesi, yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu'da toprağa verilecek.

TÜRK sporunun başı sağolsun. Eşfak Aykaç'ı kaybettik. Türk sporuna futbolcu, yönetici, teknik adam ve spor yazarı olarak ömrünü veren Aykaç, nefes darlığı nedeniyle 3 gün önce kaldırıldığı Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde dün vefat etti.

Ünlü şair Fazıl Ahmet Aykaç'ın oğlu olan Eşfak Aykaç, 1918 yılında İstanbul'da doğdu. 1936-45 yılları arasında Galatasaray'da futbol oynayan Aykaç, futbolu bıraktıktan sonra aynı kulüpte yöneticilik, teknik adamlık ve Divan Kurulu Başkanlığı yaptı. Bir dönem A Milli Takım'da ‘‘tek seçici’’ olarak görev üstlenen Aykaç, 1956 yılındaki 3-1'lik Macaristan zaferinin yaratıcısıydı. Gazeteciliğe 1948 yılında spor muhabiri olarak başlayan Eşfak Aykaç, uzun yıllar Hürriyet Gazetesi'nde spor yazarlığı ve müdürlük görevini sürdürdü.

Evli ve üç çocuk babası olan 85 yaşındaki Eşfak Aykaç'ın cenazesi, yarın Teşvikiye Cami'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Hürriyet Spor Servisi olarak Türk futboluna büyük hizmetleri bulunan merhum Eşfak Aykaç'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı dileriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!