Esat Yılmaer: Yüksek tempo

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Yüksek tempo
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1999 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Tepeden tırnağa değişen Fenerbahçe'nin bu yeni görünümü ile neler yapacağı herkes için merak konusuydu. Açık söylemek gerekirse, Fenerbahçe'nin son derece acemi bir takım görüntüsündeki O.Renault'u ezip, farka koştuğu maç, basketbol kalitesi olarak bizlere pek tat vermedi.

Daha sezon başı, kadrolar tam oturmamış, bu yüzden yüksek kalitede bir maç beklemenin de pek doğru olmadığı bir gerçek. Renault önünde güle oynaya maç kazanan Fenerbahçe'de gördüğümüz en olumlu değişiklik, sarı lacivertli ekibin tüm maç boyunca mücadeleyi hiç bırakmaması. Özellikle savunma gayreti bu sezon Fenerbahçe'nin en önemli silahlarından biri olacak gibi gözüküyor. Ayrıca görev alan herkesin yüksek bir tempoda koşması da Fenerbahçe'nin mücadele gücünü yükselten önemli bir faktör.

RENAULT'UN İŞİ ZOR

Savunma iyi dedik, tempo yüksek dedik. Ancak aynı şeyleri Fenerbahçe'nin hücumu için söyleyemeyeceğiz. Zaman zaman çok basit hatalar yapıp topu kaybediyorlar. Eğer bu tempoda oynayıp, top kayıplarını azaltırlarsa, etkili bir takım olacakları kesin.

Gelelim sarı lacivertli takımın yenilerine... Curciç, tecrübesi ve klası ile çok faydalı. Robinson skora dönük oynuyor. Miller için bir yorum getirmek erken. Tolga her zaman olduğu gibi görev adamı. Kemal kontrollü oynadığında yararlı. Mert, Cömert ve Serdar ise henüz uyumu sağlamamışlar. Fenerbahçe'nin dünkü en iyi ismi Zaza idi. Mücadele etti, ribaunt aldı ve skora katkı yaptı. Mustafa ise olumlu bir çizgide. Ancak, dünkü zayıf Renault önündeki galibiyet de aldatıcı olmamalı.

O.Renault'un işi bu sezon hayli zor gibi görünüyor. Benim merak ettiğim, Truniç, Silobad gibi hiçbir özelliği olmayan oyuncularla yabancı kontenjanının kullanılması. Türkiye'de bunlardan çok daha iyi oyuncular var. Bursa ekibinde dün Mithat dışında elle tutulur kimsenin olmadığını da hemen söyleyelim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!