Esat Yılmaer: öneticiler kendini eğitmedi

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: öneticiler kendini eğitmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 18:19

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, sporun içinde kendini eğitmeyen grup olarak kulüp yöneticileri ve taraftarların kaldığını belirtti.

Esat Yılmaer, Denizli'nin Karahayıt beldesinde düzenlenen “TSYD-Turkcell Anadolu Spor basını Eğitim Seminerleri”nin açılış konuşmasında, sporun her geçen gün daha çok kirlendiğini, tribün terörü, zaman zaman basına karşı takınılan olumsuz tavırlar, kısıtlamaya varan davranışlardan üzüntü duyduklarını söyledi.

“Bizler; kavgasız, dövüşsüz, şikesiz, temiz bir spor istiyoruz” diyen Yılmaer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler, naklen yayın kablolarının kesilmediği statlarda maçların oynanmasını istiyoruz. Bizler, mesleğimizi sporun güzelliklerini yansıtmak için kullanmak istiyoruz. Şiddeti, kavgaya gazete sütunlarına, televizyon ekranlarına getirmek istemiyoruz.”

Her kesimin eğitime ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Yılmaer, “Eğitim için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Gazeteciler kendilerini geliştiriyor. Sporcular, hakemler,teknik adamlar da kendilerini geliştiriyorlar. Maalesef sporun içinde kendini geliştirmeyen, eğitmeyen kulüp yöneticileri ve taraftarlar kaldı” dedi.

Turkcell Kamusal İletişim Sponsorluk Yöneticisi Tunç Saral da 2003 yılından bu yana sponsorluk yaptıklarını ifade ederek, “İnşallah Turkcell Süper Lig şampiyonluk kupası Denizli'ye gelir. Anadolu kulüplerine destek vermemizin en büyük nedeni bu. Artık 4 büyüklerin çok büyüklere dönüşmesi, bir Anadolu takımının şampiyon olması gerekiyor” diye konuştu.

TSYD Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu da zaman zaman “amigo yazar” diye tabir edilenlerin yazdığı yazılar nedeniyle takım taraftarlarının sadece kendi takımıyla ilgili olanı gördüğünü, bunun sonucunda ortaya hazin bir tablonun çıktığını söyledi.

Fenerbahçe maçında foto muhabirlerinin tehdit edildiğini kaydeden Sağıroğlu, “30 kiloluk bir adam, 30 foto muhabirini tehdit ediyor. 'Seni vuracağım, kendine dikkat et' deme cesaretini kendinde bulabiliyor. Biz buna bir şey yapamıyoruz. Çünkü balık baştan kokar” dedi.

Denizli, İzmir, Manisa ve Uşak'ta görev yapan spor gazetecilerine yönelik düzenlenen eğitim seminerine, TSYD Asbaşkanı İlyas Namoğlu ve spor yazarı Faik Gürses de konuşmacı olarak katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!