Erzurum 2011 Meşalesi'nin Türkiye Turu başladı

Güncelleme Tarihi:

Erzurum 2011 Meşalesinin Türkiye Turu başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 13:13

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın meşalesi İstanbul'da yakılarak, düzenlenen törenin ardından Erzurum'a uğurlandı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde üniversiteli sporcuların ellerinde taşınan meşalenin Türkiye turu Taksim Meydanı'nda, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katıldığı törenin ardından başladı.

Meşale, Tünel'den başlayan koşuyla İstiklal Caddesi boyunca üniversiteli sporcuların ellerinde Taksim Meydanı'na getirildi. Sporcuların meydana yaklaşmasıyla Devlet Bakanı Özak ve protokol de sporcuların arasına dahil olarak koşuya iştirak ettiler.

Protokolde bulunanların meydanda konuşlandırılan Universiade Etkinlik TIR'ında hazırlanan platforma çıkışının ardından sporcuların getirdiği meşale hazırlanan yere konuldu.

Devlet Bakanı Özak törende yaptığı konuşmada izleyen vatandaşlara da seslenerek, Türkiye adına çok anlamlı ve gurur verici bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Sporun gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu kaydeden Özak, “Türkiye son yıllarda büyük organizasyonlar yaptı. Bu sizlerin eseri, sizlerin paralarıyla bunu yaptık. Türk milletine minnettarız. İnşallah 50 günden az zaman kaldı.
Erzurum'da kış oyunlarını yapacağız. İnşallah bu meşale kış olimpiyatları meşalesi olur, inşallah yaz ve kış olimpiyatlarını hep beraber yaparız. Bu yine sizlerin desteğiyle olacak. Başarılı bir organizasyon diliyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul'da yakılan ateşin ardından uğurlanan meşale, Türkiye'nin 7 bölgesini gezerek Erzurum'a ulaşacak.
Törende, Devlet Bakanı Özak'ın yanı sıra 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile müzik grubu Gripin'in üyeleri de yer aldı.

Universiade TIR'ı ve meşale, etkinlikler kapsamında Erzurum yolculuğunda 19 ili ziyaret edecek. Gidilen illerdeki üniversitelerde şölenler düzenlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!