Erzik’ten tarihi başarı

Güncelleme Tarihi:

Erzik’ten tarihi başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2007 00:00

Fransız Platini’nin UEFA Başkanı seçildiği kongrede, yeniden Yönetim Kurulu’na seçildi ve Avrupa futbolunun yönetiminde 16 yıldan fazla görev yapma şansını yakalayan tek adam oldu.

UEFA’nın başkanlık koltuğunun yeni sahibi Fransa futbolunun efsane ismi Michel Platini olurken, Şenes Erzik de tarihi bir başarıya imza atarak yönetim kuruluna yeniden seçildi. Dünya futbolunun tecrübeli isimlerinden Erzik, Yönetim Kurulu’na seçilerek UEFA yönetiminde 16 yıldan daha fazla görev yapma şansını yakaladı ve yönetimde en fazla süre görev alan tek isim olarak tarihe geçti.

Johansson’a 4 oy fark

Erzik 37 oyla tekrar yönetim kuruluna seçilirken, İspanyol Angel Maria Villar Llona’nın ardından en fazla oyu alan ikinci isim oldu. Llona ile Maltalı Joseph Mifsud da yeniden seçilirken, Romen Mircea Sandu, Portekizli Gilberto Madail ve Ukraynalı Grigoriy Surkis altı kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçilen yeni isimler oldular. Yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı daha sonra yapılacak.

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki 31. UEFA Kongresi’nde başkanlık için İsviçreli Lennart Johansson ile Platini arasında büyük çekişme yaşandı. Avrupa’da 52 ülkenin Futbol Federasyonu Başkanlarının oy kullandığı seçimlerde sandıktan 50 geçerli oy çıktı. Platini, 27-23 üstünlükle dört yıllığına UEFA başkanlığına seçildi.

Johansson’u UEFA’nın onursal başkanı ilan eden 51 yaşındaki yeni Fransız başkanın futbol alanında önemli reformlara imza atması bekleniyor. Platini, daha önce başkan olursa Şampiyonlar Ligi’nde bazı sınırlamalara gideceğini söylemişti. İngiliz Premier Ligi, Serie A ve La Liga’dan Şampiyonlar Ligi’ne sadece üçer takımın katılması gerektiğini savunan ve başkan olursa bunu hayata geçireceğini ifade eden Platini, diğer ülke takımlarına daha fazla şans verilmesini sağlayacağını belirtmişti.

Yüküm ağırlaştı

ŞENES Erzik seçim sonrası tekrar UEFA yönetiminde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Erzik, "Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kendisi hakkında çıkarılan bazı çatlak seslerin cevabını da verdiklerini kaydeden Erzik, "Haluk Ulusoy ve ekibi de benim yanımdaydı. O bana büyük motivasyon oldu. Çok bölünmeler vardı. Yaptıklarından ötürü Allah Razı olsun. Benim yüküm şimdi daha da ağırlaştı. Platini’nin tecrübesi çok yok" diye konuştu. Türkiye’de Platini’yi tanıdığını iddia eden insanlara fazla prim verilmemesi gerektiğine de dikkat çeken Erzik, "Çünkü Platini aday olmadan önce Türkiye’ye gelip bana danıştı. İlk isim bendim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!