Ertekin Dünya Şampiyonası'na bileniyor

Güncelleme Tarihi:

Ertekin Dünya Şampiyonasına bileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 12:11

Denizli Belediyesporlu master atlet Abdullah Yavuz Ertekin, bu yıl ilk kez İtalya'da yapılacak olan Masterler Dünya Şampiyonasına hazırlandığını söyledi.

Denizli Belediyespor'un 50 yaşında masterler kategorisinde mücadele eden başarılı atleti Ertekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, masterler kategorisinde bir çok başarıya imza attığını belirterek, bu yıl Sırbistan'da yapılan 8 bin metrelik dağ koşusunda Balkan Şampiyonluğu ve Bursa Uludağ'da yapılan 8 bin metrelik kros yarışında ise Türkiye Şampiyonluğu bulunduğunu kaydetti.

Son olarak Slovenya'da 2-4 Eylül tarihleri arasında yapılan 21. Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası'nda da 50-54 yaş kategorisinde birinci olduğunu ve kendi yaş kategorisinde Türkiye rekoru kırdığına dile getiren Ertekin, yeni hedefinin bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 17 Eylülde İtalya'da yapılacak olan Masterler Dünya Şampiyonası olduğunu bildirdi.

Ertekin, şampiyonada 10 bin 800 metrelik dağ koşusunda yarışacağını ve bunun için hazırlıklarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:
“Benim de koşacağım 50-54 yaş kategorisindeki 10 bin 800 metrelik koşuya dünyanın dört bir yanından 790 atlet başvuruda bulunmuş. Yarış gününe kadar bu sayı bin kişiyi bulacak. Dolayısıyla zor bir sınav vereceğim. Bu nedenle çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmem gerekiyor. Çamlık'taki ormanlık alanda koşu antrenmanlarımı sürdürüyorum. İtalya'dan iyi bir sonuçla dönmek istiyorum. Kendime güvenim tam.”

Denizli Belediyespor Atletizm Şubesi Başkanı Süleyman Kaya da Abdullah Yavuz Ertekin'in bugüne kadar olduğu gibi İtalya'da da hem kulüplerini hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğinden kuşkularının olmadığını ifade ederek, başarılı atletin bu koşuya da damgasını vuracağından emin olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!