Ersun Yanal oyuna saygı istedi

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanal oyuna saygı istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2013 20:06

Eskişehirspor'un kendi sahasında golsüz berabere kaldığı Mersin İdman Yurdu maçı sonrasında her iki takımın teknik direktörü, düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, 3 puana daha yakın olan tarafın kendileri olduğunu söyleyerek, "Bugün 3 puana daha yakın olan takım bizdik. İlk yarıda 3-4 pozisyonumuz vardı. Değerlendirebilseydik, öne geçip daha sonraki dakikalarda avantajlı olurduk. Çok gol pozisyonu üretebilen rakibe karşı oynadık. Daha önceki maçlarında hücum oynayan ve çok fazla pozisyon üretebilen bir ekipti. Ama biz bugün rakibe çok pozisyon vermedik. Deplasmandan bir puan aldık. Biz daha yeni yeni bir araya geliyoruz. Katılacak olan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki günlerde daha iyi sonuç alabilecek bir oyun anlayışı ortaya koyacağız. Bugün bir puan aldık. Deplasmandan alınan bir puan belki başarıdır ancak 3 puan alamadığımız için de üzgünüz" dedi.

"OYUNA SAYGI ÇOK ÖNEMLİ"

Haberin Devamı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da kazanmayı arzu ettikleri maçta 2 puan kayıplarının olduğunu söyledi. Yanal, "Rakibimizi yenebileceğimiz ve üstünlük kurabileceğimiz anlar vardı. Bu anları iyi değerlendiremedik. 7 maçlık bir periyottan çıkıyoruz, bugün bitiyor. Hafta içi ve hafta sonu yoğun maçlar oynadık ki bu maçlarda Antalya 10 kişi ile Trabzon son dakikada. Bu yoğunluktan çıkan takımımızın bu oyun ritminde rakibine bir türlü üstünlük kuramadı. Bunda etkili olan faktörler var. Takımımızın oyunu rakibe kabul ettireceği faktörleri kendi içimizde de halledebileceğiz. Daha yüksek tempolu bu oyunu rakibe kabul ettirmemiz adına bizim biraz daha özellikle topu kaybettiğimiz anlarda agresif olmamız gerekiyor. Bugüne kadar çok söylemeyi ve tartışmayı istediğim bir konu daha var. Oyuna saygı çok çok önemli. Bu hem bizim hem de rakip oyuncular için geçerli. Bu dünya gündeminde de yer alıyor. Oyuncuların yere yatması ve oyunu durdurması. Bu artık konuşulması ve gündemde tutulması gereken bir konu. Futbol keyif, zevk, aksiyon dolu olduğunda, futbol hızlı ve tempolu oynandığında güzel. Eğer yere yatıp, oyunu durduruyorsa, futbola saygın yoksa ve sonra tekrar kalkıp devam ediyorsan düşünmesi gerekiyor. Trabzonspor maçında da böyleydi. Acil sakatlık olduğunda zaten herkes seferber oluyor. Ama ufak mücadelede yatmak oyuna olan saygıyı aksatıyor. Ordu maçında da oldu. Buna her iki takım oyuncularının saygı göstermesi gerekiyor. Seyircilerimize de çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!