Erman'a mektup var

Güncelleme Tarihi:

Ermana mektup var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1997 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Erman geçmiş pazar akşamı malesef yine seni hem seyrettim, hem dinledim. Niye bakınırım, onu da kestiremiyorum. Program bitiyor, ‘‘Eee ne yapalım oğlum, kendin ettin, kendin buldun’’ diyorum. Yapma kardeş... Özünden bu kadar vazgeçen bir insan tablosu nasıl çizebiliyorsun?

Seni tanımayan dostlar, arkadaşlarım hatta gazetelerde çalışan genç kardeşlerim, senin eskide kalmış futbolculuğunu soruyorlar. Ben de aynen şöyle anlatıyorum... ‘‘İşin kalınında vardı, incesinden haberi bile yoktu’’ diyorum. Senin için bir tarifim daha var. ‘‘Havadan gelen topu, yere indirmeden, yerden gelen topu da durdurmadan oynardı’’ diye söylüyorum. Hakemliğini bilen var, bilmeyen var. Bilmeyenlere, değil iyi, çok çok iyiydi damgasını vuruyorum. Hakikaten de öyleydin... Dibin boşmuş. Parayla harman ettiğin şöhreti, iyi hazmedemedin. Eğer anti-şöhret benim işime geliyor, memnunum da diyorsan söyleyecek bir şeyim yok... Hakkım da....

Program içinde evime gelen telefonların haddi, hesabı yok. Hele hele gazeteye gelen fakslar var ki, kamyon dolusu... Beşiktaş düşmanlığın tescillendi. Sana iki sene önce tavsiyede bulunmuş, ‘‘Bak arkadaş, Beşiktaş büyük taştır... Altında kalıp ezileceksin’’ diye uyarmıştım. Bu son uyarı... Bundan böyle nasıl istersen öyle yap, paşa gönlün bilir.

Arkadaş nereden çıkardın? Amokachi, Popescu'ya kasti dirsek atmış da kırmızı kart görmemiş. Ayıp yahu.... Her futbolcunun ayrı ayrı futbol oynama stili vardır. Amokachi dünya vitrinindeki bir adam. Kendi futbol oynama kolaylığını etrafına adam sokmamakla hallediyor. Onun darbe yaptığı rakip yok. Darbeyi kendi kendine alanlar var. Sen bu ince tarifeyi nasıl göremiyorsun? Alpay'ın yaptığına penaltı diyorsun. Peşine taktığın da bir kırmızı kart var. İlk önce o kartı cebine koy. Penaltı yok diyen varsa alnını karışlarım. Tabii ki var... Görülmedi, çünkü hakem topun çaprazında olamadı. Durduğu yer yanlıştı. Alpay'ın ancak sırtını gördü. İten elini göremedi... Çalamadığı düdükten çok, pozisyon hatası yaptı. Hakan'ın ayağından çıkan top Fevzi'nin kucağına gitti. Yani yüzde yüz gol pozisyonu yok. Oktay'ın düşürülüşü var, senin de umursamazlığın... Hiç bir futbolcuyu ileriye doğru koşarken, darbe yememişse arkaya doğru düşüremezsin. Oyuncu ileri giderken, yana ve öne kendini bırakabilir. Koşarken sırt üstü düşmek ancak jimnastikçi işidir.

Gelelim son fasıla... Herşeye maydanozsun... Durup dururken Aykut'a saldırdın. Daha Türkçe'si bulaştın... Aykut'u kısa yoldan ben sana anlatayım... Aykut, tanıdığım üç-beş tane büyük sporcunun liste başı... Bir adamın, adam olacağı kadar adam... Seviyeli, kaliteli, hangi formayı giyiyor olursa olsun 65 milyonluk ülkenin tek tek insanlarının sevdiği bir futbolcu. Senin yanında az taşıdığın terbiyenle bu pırlantaya çamur attın. O nadide çocuk, fazla terbiyesiyle sana boşboğaz deyip geçiştirdi. O kadarlıksın Erman...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!