Erkeklerde Solouksaran, kızlarda Kürkçü

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde Solouksaran, kızlarda Kürkçü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 19:57

Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar valiliklerince oluşturulan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM), Frig Vadilerinin tanıtılması amacıyla düzenlediği “Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası Yarışı”, Eskişehir'in Yazılıkaya köyünde yapılan ödül töreniyle sona erdi.

Çeşitli illerden yaklaşık 100 bisiklet binicisinin katıldığı yarış, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri sınırlarında kalan Alanlı Mahallesi, Döğer beldesi, Bayramaliler, Demirli, Yılantaş, Köhnüş Vadisi, Ayazini Metropol, Avdalar Kalesi, Peri Bacaları, Gökbahçe, Kümbet, Oynaş, Yapıldak güzergahını takiben Eskişehir'in Han ilçesine bağlı Yazılıkaya köyünde sona erdi.

Toplam 84 kilometreyi kapsayan yarış sonunda erkeklerde İranlı sporcu Sina Solouksaran ile kızlarda Ankaralı sporcu Esra Kürkçü birinciliği elde etti.
İran Milli Takımı'nda dağ bisikleti sporcusu olduğunu belirten Solouksaran, bir yıldır Türkiye'de uluslararası yarışlara katıldığını, Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası Yarışı'nda da birinciliği kazandığı için mutlu olduğunu ifade etti.

8 senedir profesyonel olarak bisiklet kullandığını belirten Kürkçü ise parkurun uzun, havanın da sıcak olmasından dolayı yarışın zor geçtiğini söyledi.
Ödül töreninde, erkekler ve kızlar kategorilerinde birincilere 4'er bin lira, ikincilere 2 bin 500'er lira, üçüncülere bin 500'er lira, en genç sporcu Berkay Cimrelli (18) ile en yaşlı sporcu Bülent Ütin'e (63) biner lira ödül verildi. Ayrıca, 17 yaşında Alperen Kır, teşvik ödülüne layık görüldü.

Öte yandan, ödül töreninde kızlar kategorisinin ikinci olan Esbike takımı sporcusu Eda Konuk, takımından bazı arkadaşlarının haksız yere diskalifiye edildiğini öne sürerek kürsüye çıkmadı.

Söz konusu sporcuların yarış esnasında kamyonete bindikleri için diskalifiye edildiğini söyleyen hakemler ile sporcular arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Törene Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Çifteler Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Han Belediye Başkanı Mustafa Pekak, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!