Engin KRATZER: KIŞ ŞAMPİYONLARI GÜLTEKİN VE ASKARA

Güncelleme Tarihi:

Engin KRATZER: KIŞ ŞAMPİYONLARI GÜLTEKİN VE ASKARA
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2000 00:00

Engin Kratzer
Haberin Devamı

SON zamanların en güzel kış turnuvalarından biri dün TED kortlarında sonuçlandı. 2000 kapalı kort klasman şampiyonasının özellikle erkekler fikstüründe seyredilmek istenen bütün tenisçiler bir araya geldiler.

İlk turdan itibaren çekişmeli maçlar izlendi. Bayanlarda klasik Gülberk- Duygu finali beklenirken, Babası Tuncay Akşit'in ani rahatsızlığı nedeniyle Duygu Akşit Oal turnuvadan çekildi. Duygu'nun olmayışı Serra Olgaç ve Merve Asımgil gibi iki genç tenisçiye çifte şans doğurdu.

Birinci şansları aralarındaki galibin büyükler kategorisinde Gülberk ile final oynamaları. İkincisi de yarı finalde Hande Görür'ü yenen Gülberk'e karşı sergileyecekleri oyun idi. Merve yarı finalde Serra'yı yenerek finale çıkıp birinci şansını iyi kullandı. Finalde ise ikinci şansını ne yazık ki iyi kullanamadı.

Final maçında Gülberk'in profesyonelce tutumu ve oyun taktiği Merve'ye oyuna girmesi için fırsat verdirmedi. Gülberk 5-0 öndeyken bile her puana ölümüne oynadı. Bravo Gülberk.

MERVE DERS ÇIKARIR

Ümit ediyoruz ki Merve bu final maçından çok şey öğrenecektir. Örneğin Gülberk 14 yaşındayken o zamanın büyükler Türkiye şampiyonası finalinde Gül Güzelbey'e maç sayısı atmıştı. Merve de Gülberk gibi olmak istiyorsa bu fırsatları çok iyi kullanması gerekir.

Erkeklerde Erhan Oral, Mustafa Askara, Barış Ergül ve Efe Üstündağ yarı finale zorlanmadan geldiler. Efer kaliteli geçen 3 setlik yarı final maçında Barış'ı yendi. Mustafa da iki sette Erhan'ı eledi. Böylece finale aynı tarz yani servis- vole oynayan iki milli tenisçi kaldı. Genç profesyonel Efe Üstündağ yurt dışında katıldığı turnuvalarda başarılı sonuçlar almakta. Mustafa ise İzmir Kültürpark kulübünün takımında antrenör- oyuncu olarak çalışmakta. Final maçının başında iki tenisçi de servis gamelerini kazanarak başladı. Mustafa bu sette bilhassa file önünde az hata yaptı. 4-3'te Efe'nin servisini de kıran Mustafa birinci seti 6-3 kazandı. Kendisini bu turnuvaya iyi hazırlayan Mustafa, aynı istikrarı ve konsantrasyonu da ikinci sette de göstererek şampiyon oldu. Yarı finalden itibaren maçların zevkli ve çekişmeli geçmesi tenisseverlere bayram hediyesi olmuştur. Fakat bu yarışta genç kuşak tenisçilerin olmayışı düşündürücü.

NOT: Tüm spor camiası Tuncay Akşit'e acil şifaler diliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!