Engin Kratzer: Davis Kupası'na yağmur engeli

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Davis Kupasına yağmur engeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

HAVA bugün yağışlı olur ise, Türkiye-Danimarka Davis Kupası maçları yarın başlayacak. ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) bu müsabakayı açık hava karşılaşması olarak ilan etti. Genelde Davis Kupası statüsüne göre son çare olarak kapalı kortlardan faydalanılır. Kapalı kortta doğal etkinliklerin (güneş, rüzgar vs.) olmaması fizik üstünlüğü ve daha tempolu oynayan Danimarkalı tenisçilerin avantajına olabilir.

Dün yapılan maç programı ile ilgili kura sonucunda karşılaşmanın ilk tek maçı Erhan Oral-Frederik Fetterlein, müteakiben de Efe Üstündağ-Christian Pless arasında oynanacak. Erhan, servis returlarını (karşılama) iyi yapıp, Fetterlein'in oyun temposunu düşürebilirse bildiğimiz mücadeleci tarzı ile maçı kazanabilir. Efe'nin Plees'e karşı maç boyunca birinci servis yüzdesini yüksek tutması gerekir. Ancak o zaman maça ortak olabilir.

DAVİS KUPASI NEDİR?

Davis Kupası, Uluslararası Tenis Federasyonu'na (ITF) bağlı bir organizasyondur. Olimpiyatlardan sonra en çok ülke katılımı olan Davis Kupası'nda 2000 yılında 136 takım mücadele edecek. Dünya Grubu'nun haricinde Amerika, Avrupa/Afrika ve Asya/Okyanosya ana grupları mevcut.

www.ttf.org.tr / www.itftennis.com

Ekratzer@hurriyet.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!