Engelsiz Aslanlar çok farklı

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz Aslanlar çok farklı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 15:30

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, evinde ağırladığı dünya ve Avrupa şampiyonu Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na 84-33 yenildi.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı evinde ağırladı. Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmadan önce, kısa bir süre önce vefat eden KKTC'de tekerlekli sandalye basketbolunun başlatılmasında büyük rol oynayan ve yıllarca çeşitli kademelerde bu spora hizmet eden eski KKTC Tekerlekli Sandalye Federasyonu Başkanı Mustafa Çelik'in anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Maçın başından itibaren oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, ilk periyotu 25-7 önde tamamladı. Engelli “Aslanlar” ilk devreyi ise 47-18 önde kapattı.

İkinci devreye de aynı hızla başlayan Galatasaraylı engelli basketbolcular, ikinci devrenin ilk periyotunu 72-23 önde geçtikten sonra maçı da 84-33 kazandı.

Konuk hoca farklı galibiyeti yorumladı

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Teknik Direktörü Sedat İncesu,  rakip takımla aralarındaki 51 sayılık farkı olağan bulduğunu ifade etti. İncesu, yönettiği takımın dünya ve Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, “Biz belli bir yatırım ve çalışma ile gidiyoruz. Aradaki sayı farkları, çalışma, yatırım ve ilgiden kaynaklanıyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Arif Servet Sınacı ise, “Elimizden geldiğince mücadele ettik ama rakibimiz dünya şampiyonu. Bizim de gücümüz buraya kadar. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Süper Lig'de bu yılki hedefimiz ilk 6 takım arasına girerek play-off'a katılmak” diye konuştu.

-Galatasaray tribünü ev sahibine deplasmanı yaşattı-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Recep Tokgöz ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi sorumlusu Osman Yılmaz ile Antalya Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Soner Yaşak'ın protokol tribününde izlediği maça, takımlarının renklerini taşıyan tişörtler ve atkılarla gelen Galatasaray taraftarları damgasını vurdu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile engelli basketbolcuların “Anne” dediği eşi Günseli Akaydın'ın gelmediği maçta Galatasaray taraftarları, Antalya tribünündeki az sayıdaki seyirciyi tezahüratlarıyla bastırdı.

İlk kez ambulans bekledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na bu yıl sponsor olan Medline Sağlık Grubu'na ait ambulans ve iki sağlık görevlisi, olası bir yaralanmada müdahalede bulunmak üzere maç boyunca bekledi. Geçmiş yıllarda sahada bir sağlık ekibinin bulunmayışı Antalyalı engelli basketbolcuların en büyük eksiği olarak değerlendiriliyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!