Engellilerde oy kaosu

Güncelleme Tarihi:

Engellilerde oy kaosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 00:00

Seçme ve seçilme hakkı olmayan sporculara oy hakkı tanınması Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Kurulu’nda tartışma konusu oldu...

ZİHİNSEL engelliler, ilk kez sandık başına gidiyor. Zihinsel Engelliler Federasyonu tarafından hazırlanan ana statü gereği Avrupa şampiyonu olmuş 5 sporcuyu delege listesine dahil eden ve oy hakkı tanıyan federasyon yetkilileri, 1 Aralık Cuma günü yapılacak olan 1. Olağan Genel Kurul öncesinde yeni bir tartışmanın ortaya çıkmasına neden oldular.

Mevcut federasyon başkanı Tarık Bitlis ile genel kurulda yarışacak olan başkan adayı Muhammed Abdullah Tuncay, doktor raporuyla zihinsel engelli oldukları belirlenmiş sporcuları usulsüz olarak sandık başına getirmek isteyen Bitlis’e tepki gösterdi.

Türk Medeni Kanunu’nun 405. maddenin B bendi ile Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 8. maddesindeki "Kısıtlı olanlar ve kamu hizmetinden yasaklı olan kimseler seçmen olamazlar" hükümlerinin dikkate alınmadığını söyleyen Tuncay, "Bu sporcularımızı kanunlara aykırı davranarak delege yapıyorlar. Her iki kanunda belirtildiği gibi bu gençler ’kısıtlı’ olduklarından dolayı seçme ve seçilme hakkına sahip değiller" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!