Engelli basketbolcuya protez bacak

Güncelleme Tarihi:

Engelli basketbolcuya protez bacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 15:58

Kırklareli Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Kulübü, 1999 yılında Adana'nın Osmaniye ilçesinde geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybeden kulüp oyuncusuna protez bacak ile laptop hediye etti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili ve aynı zamanda kulüp başkanı Ahmet Gökhan Sarıçam, kulüp adına 18 yaşındaki engelli sporcu Kemal Atçı'ya protez bacak ile lap top, milli takım oyuncusu Davut Çalışkan'a ve yine kulüp oyuncusu Mücahit Akın'a lap top hediye etti.

Düzenlenen törende konuşan Sarıçam, “Bizim destek olduğumuz kişiler kendi engelleriyle hayata tutunmuş insanlardır” dedi.

Bu tür işleri kulüp olarak ve insani açıdan önemsediklerini belirten Sarıçam, protez bacağı 8 bin 500 TL'ye yaptırdıklarını, toplam hediyeleri ise 20 bin TL bütçe ile aldıklarını söyledi.

Yardımları tamamen kulüp olarak yaptıklarını belirten Sarıçam, şöyle devam etti:
“Bizim destek olduğumuz kişiler kendi engelleriyle hayata tutunmuş insanlardır. Keşke hayırsever vatandaşlarımız da bu çocuklarımıza biraz olsun yardım etseler.
Ailelerin de çocuklarını bu tür sosyal aktivitelere yöneltmeleri gerekiyor. Kemal Atçı kardeşimizin ihtiyacını karşılamak için bir gayret sarf ettik. Biz sporcularımıza her türlü desteği yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl inşallah 1. Ligdeki takımımız Süper Lig'e çıkacaktır.”

BANA PROTEZ BACAKLA BERABER HAYAT VERDİLER

1999 yılında yolda yürürken bir otomobilin çarpması neticesinde sol ayağını kaybettiğini belirten 18 yaşındaki Kemal Atçı da kendisine protez ayak hediye eden Ahmet Gökhan Sarıçam'a ve kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

“Takımımızı da inşallah 1. Ligden Süper Lig'e çıkarmayı hedefliyoruz. Ben geçen yıl Osmaniye kulübünden transfer geldim. Benim buraya gelmemin sebebi geleceğimle ilgili. Buraya geldikten sonra güzel başarılar elde ederek kendimi kanıtlayacağım. Aynı zamanda Ticaret Meslek Lisesinde okuyorum. 1999 yılında geçirdiğim trafik kazasında bacağımı kaybettim. Ondan sonra eve kapandım, sporla veya diğer faaliyetlerle aram hiç iyi değildi. Basketbol benim geleceğim oldu.
Engelli vatandaşlarımın evlere kapanmamalarını öneriyor, daima spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Engelli olup da cihaz taktıramayanlar sporla uğraşarak cihazlarının takılacağını bilsinler. Yardımseverlerlerin ise bütün engelli arkadaşlarıma yardım etmelerini istiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!