Engelleri tekerlekli sandalyeleriyle aştılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri tekerlekli sandalyeleriyle aştılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 11:45

Tekerlekli Sandalye Deplasmanlı Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Kırklareli Engelliler Takımı'nın hedefi, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmek.

Ligde oynadığı 3 maçı da kazanarak liderlik koltuğunda oturan Kırklareli Engelliler Takımı, başarılarını sürdürmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kurulduğu 2003 yılından itibaren basketbolda başarılı sezonlar geçiren takım, mücadelesini son 3 sezondan bu yana da Tekerlekli Sandalye Deplasmanlı Basketbol 1. Ligi'nde devam ettiriyor.

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe, sezonun ilk 3 maçında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 67-46, İskenderun Engelliler'i 81-61 ve deplasmanda Amasya Gümüşhacıköy'ü 114-29 mağlup ederek yollarına devam ettiklerini söyledi.

Basketbolcularının tüm engelleri aşarak çıkışını sürdürdüğünü ve bu azimleri sayesinde takımın örnek olacağını vurgulayan Gökçe, Tekerlekli Sandalye Deplasmanlı Basketbol 1. Ligi'nde Trakya'yı temsil eden tek takım olmaktan da gurur duyduklarını belirtti.

Bu hafta konuk edecekleri Küçükçekmece Dostlukspor maçı haricinde 18 karşılaşma daha yapacaklarını ifade eden Erol Gökçe, “Ligde güçlü takımlarla mücadele edeceğiz. Hedefimiz bunların arasından sıyrılarak, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ne çıkmak. Azmimiz var ama maddi imkanlarımız zayıf. Başarılarımızı devam ettireceksek, birilerinin desteği olmalı. Bu sezon Kırklareli Belediyesi'nin dışında henüz destek veren olmadı. Maddi destek vermiyorlarsa bile, hiç olmazsa manevi destek versinler ve maçlarımıza gelsinler” dedi.

-Yaptığımız spor çok masraflı-

Milli takıma sporcu veren Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün deplasmanlara gitmekte zorlandığını, bu durumun kulübün adeta belini büktüğünü ifade eden Gökçe, 18 kişiden oluşan kafilenin bir deplasmana gidişinin yalnızca araç bedelinin bile 4 bin lirayı, konaklama ve diğer giderlerinin de 8 bin lirayı bulduğunu bildirdi.

Erol Gökçe, şöyle devam etti:
“Deplasmanlara büyük araçla gidiyoruz. Sporcuların tekerlekli sandalyeleri de yer işgal etmekte. Birçok tesis engelli sporcularımın konaklayacağı durumda değil. Sporcularımız yaşadıkları her türlü olumsuzluk karşısında morallerini bozmadan maçlara çıkarak galip geliyorlar.”

Basketbolculardan Metehan Yılmaz da bu başarının sürmesi için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!