Engel tanımayan azimle "çaycılıktan kulüp başkanlığına"

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayan azimle çaycılıktan kulüp başkanlığına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 12:54

Yalova'da yaşayan doğuştan bedensel engelli Alpaslan Erkoç (35), çaycılık yaparken 2005 yılında engellilere örnek olmak amacıyla kurduğu spor kulübünde tekerlekli sandalye basketbolu imkanı sağlayarak onlara umut oldu.

Haberin Devamı

Yalova Ortopedikler Spor Kulübünün (YOSK) başkanlığını yürüten Erkoç, yaptığı açıklamada, her zaman engelliler için bir şeyler yapma arayışında olduğunu söyledi. Bu koşuşturmada, kendisinin de bir engelli olduğunu unuttuğunu dile getiren Erkoç, şöyle devam etti:

"Bir arkadaş topluluğuyla 2005'te hemen hemen günde 4-5 saatimizi 'Engeliler için ne yapabiliriz?' diye görüş alışverişi yaparak geçiriyorduk. Doğuştan engelli olduğum için bu kardeşlerimizin neler çektiğini, ne sıkıntılar yaşadığını biliyordum. Geçimimi çaycılık yaparak sağlıyordum. Çalışırken engellilerin ne tür sıkıntılar çektiğini biliyorum. 'Engellilere Yalova'da neler yapabilirim?' diye hep düşünürdüm. Değerli bir hocamız, bir sohbetimizi duyunca bize, engellilerin tekerlekli sandalye basketbolu oynayabildiğini söyledi. Biz de arkadaşlarla bu sporu araştırdık ve kulüp kurmaya karar verdik."

"Hayal olarak başladık, gerçek oldu"

Kulübü zor koşullarda kurduklarını vurgulayan Erkoç, bunun akabinde lige katıldıklarını anlattı. Hayal olarak başladıkları bir işin gerçek olduğunu bildiren Erkoç, şunları kaydetti:

"İlk maçımızı, YOSK ile aynı yıl kurulan Galatasaray ile yaptık. 104-4 gibi farklı bir skorla yenildik. Şimdi takımımız Süper Lig'de ve Allah'a şükür ülkemizi, Yalovamızı Avrupa kupalarında temsil edecek. Bu, bir engelli olarak beni çok mutlu etti. Takımı amatör ruhla kurduk ve başardık. Çünkü takımda oynayanların çoğu, biz onları takıma kazandırmadan önce hayata küsmüş vaziyetteydi. Ailesiyle dahi konuşmayan, içine kapanan kişiler de vardı. Bu arkadaşları takıma kazandırdıktan sonra her biri hayata daha sıkı bağlanmaya başladı. Marmara depreminde ayağını kaybetmiş 3 kardeşimiz, şimdi YOSK'ta oynuyor. Kulübü kurduğumuzda 12 basketbolcu arkadaşımız vardı. Hiçbiri Yalova dışına dahi çıkmış insanlar değildi. Bu arkadaşlarımızı, takım kurulduktan sonra Türkiye'nin en güzel illerine müsabakalara götürdük. Ailesinin bile kendisinden umut kestiği bu insanlar artık ülkesini Avrupa'da temsil edecek."

Takımı kurarken çevresinden eleştiriler geldiğini ancak hiçbir zaman yılmadığını anlatan Erkoç, oyuncularının Avrupa kupalarında ve ligde başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!