‘‘Enfraruj’’

Güncelleme Tarihi:

‘‘Enfraruj’’
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çizgi'yi bulduk

ANTALYA'nın eğlence dünyasında bir gece turu atalım dedik. İlk hedef, Club Hotel Sera bünyesindeki Baküs Bar. Orkestrası ile göz dolduran barın muhteşem atmosferi ve konukları, eğlenceye tam gaz devam ediyor.

Saat 23.00'ten sonra içeride oturacak sandalye bulmak mümkün değil. Eğlence, burada kedi rotasını izliyor. Ne taşıyor, ne eksiliyor. Yeşim Salkım'ın son kasetine adını verdiği parçası ‘‘Hep öyle kal’’ gibi...

İkinci durak Club Çapkın. Uzay ve Aşkım ikilisi, her zamanki gibi canlı ve hareketli sahnesi ile mekanın nabzını yüksek tutuyor. Seviyeli eğlence burada da hüküm sürüyor.

GÜN DOĞARKEN

O gece Uzay'ı, biraz daha canlı gördüm. Özellikle de son günlerin popüler parçası ‘‘Cemile’’ ile hem oynuyor, hem de oynatıyordu. Orkestrada davul da olunca, konuklar yerinde duramadı. Çapkın'da oturanlardan çok oynayanlar vardı. Hızını alamayanlar da masaya çıktı.

Derken, saat sabahın 5'i oldu. Bir süre sonra güneş doğacak. Yanımdaki arkadaşlardan biri ‘‘Çizgi'ye gidelim’’ dedi. Son günlerde sosyetede adını çok sık duyduğum Çizgi Bar'ı ben de merak ediyordum.

Kaleiçi'nin dar sokaklarından geçerek, Çizgi'yi bulduk. Villa tipinde, otantik dekora sahip, duvarları Atatürk posterleriyle kaplı, ufacık tefecik bir mekan.

İçeride yer minderi, yemek tahtası, kilimler var. Tavanı da ayna ile kaplı. Yer sofrasına oturduk. Yaşlı bir teyzenin kendi eliyle yaptığı taze işkembe çorbası, mantı ve paçanga böreği, buranın spesiyalleri.

Sabah gün doğmak üzereyken burada mantı yemek gerçekten anlatılamaz bir duygu. Eğlence dünyasında sabahı görenlerin, son noktayı neden Çizgi'de koyduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Saat sabahın 5'i... Çizgi'de mantı ve sıcak kahve... Sosyetede şimdi moda, Çizgi'de son nokta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!