'En başarılı' Amel Mekiç

Güncelleme Tarihi:

En başarılı Amel Mekiç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2011 14:11

Bosna Hersek Devlet Televizyonu (BHRT) ve Nezavisne Novine Gazetesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 2011 yılının en başarılı sporcusu seçilenler, törenle ödüllerini aldı.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı himayesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen organizasyonla belirlenen yılın en başarılı sporcuları, eski Yugoslavya zamanının efsane futbolcularından Duşan Bayeviç başkanlığındaki 11 kişilik jüri tarafından seçildi.

Başarılı sporculara ödüllerini vermek amacıyla Saraybosna'daki Holiday Inn Hotel'de tören düzenlendi. Törene, ülkenin spor camiasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Ülkede 2011 yılının en başarılı sporcusu unvanını, nisan ayında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Amel Mekiç elde etti. En iyi bayan sporcu ise Bosna Hersek Hentbol Milli Takımı sporcusu Dragana Knejeviç olarak açıklandı.

Ödülünü alan Amel Mekiç, yaptığı konuşmada, İstanbul'da altın madalya kazandığında çok farklı duygular yaşadığını belirterek, “Ülkem adına kazandığım madalyanın devamı olarak bu ödül geldi. Bu ülkenin çok başarılı sporcuları vardır ve bu ödülü kazanmam gerçekten onur vericidir” dedi.

Sporun gelişimi ödülü ise Bosna Hersek ve eski Yugoslavya'nın efsanevi futbolcusu, teknik direktörü İvica Osim'e verildi.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun, uluslararası müsabakalardan geçen sene men edilmesinin ardından UEFA tarafından bu ülkeye atanan Normalleşme Komitesi'nin başına geçen Osim'in, ülkenin futboluna sağladığı katkıdan dolayı ödüllendirildiği kaydedildi.

2011 yılının en başarılı takımı olarak ise bu yıl Ukrayna ve Polonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası ön elemelerinde grubunda ikinci olduktan sonra play off'ta Portekiz'e elenen Bosna Hersek (A) Milli Futbol Takımı seçildi.

Bosna Hersek'in en ünlü futbolcularından biri olan ve İngiltere'nin Manchester City takımının formasını giyen Edin Dzeko da yapılan ankette ülkenin en popüler sporcusu seçildi. Dzeko'ya verilen ödülü, futbolcunun kız kardeşi Merima Dzeko aldı.

-'Fair-Play' ödülünü, rakibini kurtaran futbolcu aldı-

“En centilmen sporcu” ödülüne ise Mostar'ın Zrinjski futbol takımının oyuncusu Mladen Jijoviç layık görüldü.

Jijoviç'in, 'Mostar derbisi' olarak nitelenen Zrinjski ile Velez takımları arasında eylül ayında oynanan maçta çıkan olaylarda rakip takımın oyuncusu Bayro Spahiç'i fanatik taraftarların saldırısından koruduğu için “Fair-Play” ödülü aldığı belirtildi.

Mladen Jijoviç, takımının taraftarlarının sahaya inmesi ve konuk takım Velez'in oyuncularına saldırması üzerine soyunma odasına kaçmaya çalışan oyuncular arasında bulunan Bayro Spahiç'e kendi formasını giydirmiş ve bu sayede rakip futbolcuyu olayların içinden çıkarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!